Hotspots, Leiden

Hotspot: De Waag in Leiden

De Waag
Adres: Aalmarkt 21, 2311 EC Leiden
Telefoonnummer: 071 740 03 00
Website: https://waagleiden.nl/

De Waag in Leiden is een prachtig mooi gebouw. Het gebouw kent een verre geschiedenis maar in 2015 is het verbouwd tot hoe het nu is. Ik was er nog niet geweest en toen ik even buiten de deur wilden lunchen liepen we hier naar binnen. Heel mooi hoog en er is geweldig met het licht omgegaan, wauw! Verschillende rijen met tafeltjes en mooie meubels.. Alleen al voor het interieur moet je er eens heen! 

waag leiden

We schoven aan en werden geholpen door een vriendelijk meisje.

Ik ging voor een broodje uit het lijstje van de ‘specials’. Het was getoast maisbrood met zalm flakes, Thaise kool, wasabinoten en een Oosterse dressing. Bij mij op werk hadden we op dat moment toevallig ook een special broodje met zalm uit de oven dus ik was benieuwd naar het verschil.

Het broodje was lekker! Bij zalm ben ik altijd een beetje huiverig dat het van die gerookte zalm uit een pakje is of dat ik zo’n droge hap voorgeschoteld krijg maar het was nog mooi sappig. Er had van mij wel iets meer dressing bij gemogen maar de lekkere spicey Thaise groenten maakte een hoop goed, echt heerlijk! Het limoentje erop was weer een pluspunt, zo kun je zelf bepalen of je het erover doet en het brood was lekker knapperig bij de zachte vis. Hmm! Het werd gepresenteerd op een houten plankje. Leuk, alleen zie je hier wel snel vlekken op waardoor ik het wat minder strak vind maar gelukkig neemt dat niks af van de smaak. 🙂 De uitsmijter met bacon van de tafelgenoot was prima, een flinke maaltijd met 3 eitjes. Verder dronk ik bij binnenkomst een Chai latte en bij mijn broodje een verse jus, allebei lekker.

Het was allemaal snel klaar en we zaten lekker.

Kortom: een mooi gebouw en goed personeel. Er staan ook allemaal ‘bijzondere’ gerechtjes op de kaart die je niet overal ziet, daar hou ik van. Ik ben fan en kom hier zeker terug! Bijv. voor het broodje met gegrilde meloen, serranoham, olijfkruim en roomkaas of het broodje steak tartaar met gefrituurde eidooier en ansjovis-aïolidip. Het broodje rendang met limoenmayonaise lijkt me ook heerlijk en de tuna melt uit hun eigen houtskooloven zal ook best smaken, ik moet ze allemaal nog proeven haha. De dinerkaart ziet er ook lekker uit, konden we elke dag maar uit eten.. 🙂 Stiekem is dit ook wel een restaurant waar ik mezelf wel in zie staan. Wie weet, ooit..

We waren rond de €30,00 kwijt met z’n tweeën. Dit is natuurlijk veel geld als je kijkt naar wat je hiervoor in een supermarkt kunt kopen maar voor een keertje is dit gewoon super gezellig. Je kunt het natuurlijk altijd zo duur maken als je zelf wilt. De lunchgerechten kosten ongeveer tussen de €6 en €15,00, voor dinergerechten ligt dat natuurlijk wat hoger. De keuken is open vanaf 10.00 en lunchgerechten zijn tot 17.00 te bestellen. Hierna begint het diner. De Waag is elke dag geopend.

waag leiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *