Amsterdam, Hotspots

De Ceuvel, café hotspot in Amsterdam

De Ceuvel

Adres: Korte Papaverweg 2 t/m 6, 1032 KB Amsterdam 

Website: https://deceuvel.nl/nl/cafe/cafe-home/

De Ceuvel is niet zomaar een horecagelegenheid. De Ceuvel is een plaats met een missie. Mensen vol passie voor een betere wereld. Je helpt de wereld een stukje door een lekker drankje te doen of een hapje te eten. En ik kan je vertellen.. Dat is geen straf haha, er zijn ergere manieren om de wereld te redden! 😉

cafe de ceuvel

cafe de ceuvel
cafe de ceuvel

Café de Ceuvel is onderdeel van ’terrein De Ceuvel’. Een super tof terrein waar ondernemers en kunstenaren met een groen hart hun ei kwijt kunnen..

Café de Ceuvel is hier een mooi onderdeel van. De Ceuvel is een voormalige scheepswerf, helaas was het zwaar vervuild en kon het niet meer gebruikt worden. Woonboten zijn op land gehaald en door de vele bodem-reinigende planten die er zijn geplaatst word de grond weer gezuiverd.

Aangekomen bij Café de Ceuvel wist ik nog niet zoveel over het hele verhaal erachter, wel zag het er super tof uit doordat het opgebouwd is uit gerecyclede materialen. Ze verbouwen zoveel mogelijk zelf en hebben dan ook een kas op het dak waar ze groenten verbouwen. De Ceuvel bouwt swerelds eerste bioboot waarbij de groenafval gisten tot methaan (waarmee ze kunnen koken!) en ze winnen fosfaat terug uit urine, wát een pand haha!

cafe de ceuvel
cafe de ceuvel

Natuurlijk is dit hele verhaal top maar.. Was het ook een beetje leuk en lekker?

Ja! Een superleuke, relaxte sfeer. Ik was hier op een super mooie, zonnige dag en het terras zat vol. Omdat ik wat op mijn laptop wou werken ging ik binnen zitten voor een open raam aan het water, écht heerlijk! De inrichting, het eten, het personeel en zelfs de gasten zijn hartstikke hipster maar dat past perfect bij het concept, wat een toffe plek!

Het broodje tempé dat ik bestelde was erg lekker! De huisgemaakte rabarberlimonade smaakte goed en terwijl ik uitkeek op alle stelletjes die romantisch aan het water zaten werd het werken aan de blog steeds aangenamer haha.

Het is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 00.00, ga hier zeker eens langs als je houd van toffe projecten of gewoon zin hebt in een lekkere lunch of borrel. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *