Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Chocolade oreo cheesecake

Chocolade oreo cheesecake is niet alleen een taart voor de diehard oreo- fans maar ook voor gewoon iedereen die van taart houd. Of koek. Of chocolade. Of gewoon van lekker eten. Man, man, man, wat was deze taart lekker.Het zit vol slechte dingen maar af en toe maakt dat gewoon niks uit, het maakt je wel erg gelukkig. 🙂 Het is wel erg machtig, snijd dus niet al te grote stukken. Ik gebruikte een springvorm van 24 cm doorsnee. Wanneer je deze niet hebt kan je ook een andere gebruiken, de taart word dan alleen iets hoger of lager. Het gaat niet in de oven dus vrijwel iedereen kan deze chocolade oreo cheesecake maken, is dat nog eens mooi meegenomen!

chocolade oreo cheesecake

Toetjes& andere zoetjes

Aantal stukken: ongeveer 8/10

 

Dit heb je nodig:

 • 100 g boter
 • 3 rollen oreo koekjes
 • 400 g monchou
 • 350 g poedersuiker
 • 350 ml slagroom
 • 100 g melkchocolade
 • bakpapier en een springvorm

Zo maak je het:
1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Zorg dat de bodem en de zijkanten bekleed zijn. Laat de boter smelten en hak ondertussen 2 rollen oreo koekjes in een machine of met een mes fijn. Het hoeft niet zo fijn als poeder te worden maar het moet wel een kruimelige structuur hebben. Meng de koekjes met de boter en bekleed hier de bodem helemaal mee. Druk het aan en zet het in de koelkast om een beetje op te stijven.

2. Smelt de chocolade au-bain-marie en zet het even opzij. Hak de laatste rol koekjes ook maar houd er ongeveer 5 apart voor op de bovenkant. Klop de monchou met de poedersuiker met een mixer luchtig. Klopt de slagroom in een aparte kom op. Spatel het monchou mengsel en het slagroom mengsel door elkaar. Spatel nu de chocolade erdoor en daarna de koekjes. Meng snel totdat alles gemengd is maar stop daarna. Als je te lang door gaat sla je de lucht er weer uit.

3. Schep de vulling op de taartbodem. Snijd de losse oreo koekjes doormidden en leg deze op de taart. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast maar het liefste nog iets langer. Maak de springvorm hierna los en snijd de taart in stukken. Eet smakelijk!  chocolade oreo cheesecake

2 thoughts on “Chocolade oreo cheesecake

 1. Hoi Roos,

  Nou de cheesecake staat in de koelkast hoor…😄 Dit weekend nog even heerlijk zondigen en vanaf maandag aan de lijn….

  Zal weer een leuke foto plaatsen als ik hem aangesneden heb…

  Lieve groetjes,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.