Brood, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Broodje hamburger

Simpel, niet heel gezond door de saus en kaas, maar zeg nou zelf.. Iedereen heeft toch wel eens zin in een hamburger? Eens in de zoveel tijd heb ik er zin in. Eenmaal zin in een hamburger, gaat het niet weg tot ik het dan echt gegeten heb. Ik heb de burgers niet zelfgemaakt, maar je zou de burgers ook zelf kunnen maken (zorg dan wel dat ze stevig genoeg zijn om te grillen). Als lunch is voor mij 1 broodje genoeg, dan gebruik ik het halve recept.

   66

Broodjes, Hoofdgerecht met vlees

Aantal personen: 4 pers

Dit heb je nodig:

  • 8 hamburgerbroodjes
  • 8 hamburgers
  • 8 augurken
  • 8 plakjes cheddarkaas
  • 2 grote tomaten
  • 1 witte ui
  • ijsbergsla
  • 2 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl mosterd

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de augurk en de tomaat in plakjes. Snijd de witte ui in ringetjes en hou een heel klein beetje apart, snipper dit. Snijd de ijsbergsla in dunne stukjes.
2. Maak het sausje door de gesnipperde ui te mengen met de ketchup, mayonaise en de mosterd. Geen van de smaken moet overheersen, het moet 1 geheel worden.
3. Bak de ringetjes witte ui. Verhit een grillpan en grill de burgers snel aan beide kanten. Leg de burgers in een ovenschaal, leg overal een plakje cheddarkaas op en zet je nog ca. 3 minuutjes in de oven.
4. Ondertussen dat de burgers in de oven staan, begin je met het opbouwen van de broodjes. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met wat sla, plakjes tomaat en augurk. Hierop gaat de burger, de saus, de uien en als laatste het kapje van het hamburgerbroodje.
Follow on Bloglovin

11
33

44

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *