Den Bosch, Hotspots

Hotspot: De échte Bossche Bol bij Jan de Groot

Jan de Groot banketbakkerij
Adres: Stationsweg 24, 5211 TW, Den Bosch
Telefoonnummer: 0736133830
Website: https://www.bosschebollen.nl

bossche bol

Jan de Groot banketbakkerij is een hotspot waar je écht langs moet wanneer je een dagje in Den Bosch bent. Hier is de hele geschiedenis van de Bossche bol ontstaan. De bakkerij is in 1938 opgezet door Jan de Groot en zijn vrouw en is nog altijd is het een familiebedrijf.

Dagelijks staan er hele rijen mensen te wachten in de rij voor een originele Bossche bol. Bij een dagje Den Bosch kan ik dit niet aan me voorbij laten gaan. Jan de Groot banketbakkerij heeft een verkoopgedeelte waar ze de gebakjes verkopen en hierbij aangesloten zit een lunchroom. Je kunt er dus ook voor kiezen je gebakje meteen in de lunchroom op te peuzelen.

In de lunchroom bestel ik koffie en een Bossche bol..

Wauw, wat een ding haha! Super groot, machtig, vullend maar vooral.. Super lekker! Volle chocolade, een knapperig deegje en vanbinnen heerlijke slagroom, hmm! Ik snap wel dat mensen hiervoor in de rij willen staan.

De inrichting is knalroze wat het allemaal lekker vrolijk maakt maar het échte pareltje in de zaak is de taart vitrine. Super mooie gebakjes kijken je aan en daardoor word de verleiding alleen maar groter om toch nog even een extra gebakje mee te nemen.

Jan de Groot banketbakkerij is geen Culinair hoogstandje maar het is zó bekend dat het gewoon leuk is om er eens geweest te zijn. Het is geen restaurant, je hoeft geen personeel in strak pak te verwachten maar dit is echt vakwerk. De passie en liefde voor banketbakkerij straalt er vanaf. Wanneer je in Den Bosch bent kan je Jan de Groot niet overslaan.

bossche bol

Bossche bol

1 thought on “Hotspot: De échte Bossche Bol bij Jan de Groot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *