Blogs, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Bloedsinasappel yoghurtijs

Bloedsinasappel yoghurtijs was het eerste ijs dat ik maakte met mijn ijsmachine. Vanwege mijn verjaardag en het behalen van mijn diploma mocht ik een kado uitzoeken van mijn opa en nu ben ik de eigenaresse van een mooie ijsmachine, het is deze! Bij deze ijsmachine moeten de ijsbakjes 24 uur van tevoren in de vriezer gezet worden en daarna kun je je eigen (koude) ijsmassa opdraaien tot echt ijs! Dit recept is gebaseerd op een basisijs van fruitsap en yoghurt, je kunt het sinasappelsap dus vervangen door een andere sapsoort. Je kunt het sap natuurlijk vers persen maar bijvoorveeld de sappen van CoolBest zijn ook erg lekker om ijs van te maken. Het bloedsinasappelsap voor dit recept kocht ik in een fles bij de Lidl. Het weer is elke dag weer anders maar met dit ijs is het elke dag zomer! 😉

zelf ijs maken

Toetjes& andere zoetjes

Aantal stuks: 2 ijsbakjes

Dit heb je nodig:

  • 350 g bloedsinasappelsap
  • 400 g slagroom
  • 550 g yoghurt
  • 250 g suiker

Zo maak je het:

  1. Zoals ik hierboven al beschreef moeten bij veel ijsmachines de mengkommen eerst in de vriezer. Check vooraf even de beschrijving van je ijsmachine hoe dit zit. Wanneer je geen ijsmachine hebt kun je dit recept ook maken alleen moet je dan wel om het halfuur het ijs omscheppen tot het een mooie substantie heeft.
  2. Breng het sap aan de kook en los de suiker hierin op. Wanneer het suiker opgelost is haal je het van het vuur en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Meng dan de yoghurt en de slagroom erdoor en zet het geheel nog zo’n 30 minuten in de koelkast.
  3. Haal de bevroren bekken(s) uit de vriezer en draai het ijs op tot ijs! Je kunt het in bijv. een oud ijsbakje ingevroren bewaren maar ik zou het lekker meteen opeten! 🙂
zelf ijs maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *