Keukendagboek, Kokspraat

Dagboek van een kokkie

De zomer is inmiddels voorbij, we genieten van de laatste zonnestralen en bereiden ons voor op de koude maanden die gaan komen.. Behalve dat ik winterinkopen heb gedaan heb ik natuurlijk nog veel meer gedaan afgelopen periode.

Per 1 september heb ik een nieuwe baan. Mijn stageperiodes (lees: schoolperiodes) zijn nu helemaal voorbij en ik ben nu fulltime aan het werk bij ’t Crabbetje in Delft. Als eerstejaars leerling ben ik hier begonnen. Ik was toen zo slecht, een eitje bakken ging nog net. Nu, 5 jaar later heb ik 3 diploma’s op zak en mocht ik weer terugkomen. 🙂 Super leuk! Ik doe nu heel andere dingen als toen ik er de vorige keer werkte, ik heb meer verantwoordelijkheid en vind het hartstikke gezellig. De werktijden zijn ook wat korter als bij mijn vorige baan dus heb ik meer vrije tijd, jeeej!

kok beroep
Mijn eerste zelfverzonnen en ontworpen gerecht, whoehoee 🙂

Wat moet ik nou met al die tijd vroeg ik me af.. Ik heb niet heel veel gepost de laatste tijd maar ben achter de schermen druk bezig met concepten schrijven zodat ik binnenkort weer allemaal leuke dingen kan plaatsen op Eten met Roos.

Vrije tijd betekend bij mij dat dit ingevuld moet worden, ik hou niet van ‘niksen’ en ben daarom maar weer lid geworden van een sportschool. Weer? Ja, weer, al voor de vijfde keer denk ik? De sportschool en ik hebben een haat-liefde verhouding, ik vind het leuk maar ben het ook weer gauw zat. Vorige keren sportte ik bij FFF, goed betaalbaar maar ik had een abonnement zonder groepslessen, er was totaal geen sfeer, behalve dat het onderling een wedstrijdje is wie de beste is en ik vond het doodsaai! Toch wou ik wel weer gaan sporten dus ben ik uiteindelijk bij VrouwFit beland. Goede begeleiding, leuke groepslessen en alleen maar vrouwen, wat natuurlijk een hoop geklets veroorzaakt. 🙂

Voor Eten met Roos zal het sportverhaal niet veel gevolgen hebben, ik probeer natuurlijk wel gezond te eten maar af en toe een lekker taartje maken kan nog steeds. Er zijn veel ‘health’ blogs, hartstikke leuk maar toch gewoon niet zo mijn ding. 😉

Ik hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat!!

kok beroep
Bavarois van mint en basilicum, witte chocola- frambozenganache, bramen, bramensorbet en een krokantje van suikerbrood..

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *