Delft, Hotspots

Pleck

Waar te vinden:
Adres: Voldersgracht 17 A, 2611 EV, Delft
Telefoonnummer: 015-8892288

Website: https://www.facebook.com/pleckdelft/?ref=ts&fref=ts

pleck delft

Pleck in delft is een schattig zaakje vlak aan het centrum. Delft kent vele koffietentjes; koffie enzo, zoet enzo, buitenleven, kek en ook pleck. Niet alleen de namen lijken op elkaar, stiekem lijkt het wel of ze een gezamenlijk interieur hebben uitgekozen. Allemaal hebben ze half gestutte muren, grote borden met ‘handgeschreven’ lettertypes en vaak verkopen ze ook nog wat ‘leuke prullaria’. Het leek me leuk al deze tentjes eens te bezoeken en te kijken welke ik het leukste vind. Mijn zoektocht begon bij Pleck.

Ik had er zin in! Dit was trouwens de eerste keer dat ik alleen ging lunchen. Ik had altijd het idee dat je dan voor schut stond, alsof iedereen je aan zou kijken omdat je alleen bent. Nou hielp het misschien dat ik mijn laptop bij me had maar ik vond het helemaal niet erg om alleen te lunchen. Toen ik binnen kwam waren 2 vrouwen aan het werk maar ik werd niet opgemerkt. Na een beetje onhandig wachten tot iemand me ziet loop ik naar de kassa om te vragen of ik gewoon kan gaan zitten. Dit kan en ik schuif aan een tafeltje waar een stopcontact zit zodat ik op mijn laptop wat berichten uit kan werken. In pleck zijn er 3 plekken waar je met een laptop kan werken, prima te doen. Ik bestel een ijsthee met citrussmaak en een broodje geitenkaas.

Het drankje word gebracht. Het meisje heeft mijn ijsthee en een cappuccino op het dienblad staan. Ze geeft me de cappuccino terwijl ze net zelf mijn bestelling heeft opgenomen.. Ach denk ik, kan gebeuren.

Het broodje is lekker. Het word geserveerd met wat rucola, gedroogde tomaat en walnoot. De broodkorsten zijn alleen niet knapperig. Er zit 1 plak geitenkaas op het broodje. Het broodje word niet helemaal bedekt, het is niet weinig maar het had misschien wel iets meer gekund. Het flesje ijsthee kostte €3,25. Het broodje was niet bijzonder maar wel lekker en €7,00 voor een broodje zie je ook wel vaker in een lunchtent, alleen is het dan vaak wat meer aangekleed.

Ik reken af en ga naar huis. Pleck verkoopt wat spulletjes van o.a. kunstenaren en ik heb een leuke hoed gezien. Ik twijfel een paar dagen of ik het zal kopen en zaterdags ga ik terug, ik wil de hoed! Het was aardig druk en er heerste absolute chaos. Weer ziet niemand dat ik binnen kom of de hoed pak, bij wijze van kan ik zo weglopen. Wanneer ik naar de kassa loop om het af te rekening is de mevrouw (eigenaresse?) in gesprek met haar zoon. Ik word even in de wacht gezet omdat ze druk in gesprek zijn, het lijkt een persoonlijke discussie. Wanneer de zoon vertrekt en ze mij weer ziet vraagt ze ook nog eens of we al afgerekend hadden, ze was het dus totaal vergeten. Dit vind ik best onprofessioneel, dit soort gesprekken kan je beter ergens anders voeren.

Ik ben best teleurgesteld omdat ik er stiekem wat meer van had verwacht. Het was de eerste keer dat ik alleen ging lunchen maar ik zou hier niet heel snel terugkomen, aangezien er veel meer van dit soort lunchzaakjes zijn.

pleck delft

2 thoughts on “Pleck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *