Brood, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Foodblogswap, Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Nutella aanbidders opgelet: Maak je eigen Nutella!

Nutella, wie kent het niet.. Het potje hazelnoot-chocolade pasta dat uitliep tot een ware food-hype. Nutella recepten schieten de laatste jaren overal uit de grond. Nutella in koffie, in ijs en in bonbons, er zijn zelfs hele Nutella-winkels in New York en Chicago en 5 februari is zelfs uitgeroepen tot World Nutella Day, kan het nog gekker? 🙂 De pasta is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog. Er was een cacoa tekort en daarom voegde ze wat hazelnoten toe aan de chocoladepasta. Toen ik voor de Foodblogswap van deze maand de blog Oh My Dish toegewezen kreeg en zag dat ze een Nutella recept online hadden staan wist ik meteen dat ik dit recept móést maken! Al was de keuze écht reuze, wat een hoop lekkere recepten zag ik voorbij komen zeg!

Eigenlijk is het super makkelijk, je mengt een notenpasta met wat ‘chocolademelk’ en je Nutella is geboren. Ik heb een paar kleine dingetjes in de verhoudingen aangepast en ben voor amandelen gegaan in plaats van hazelnoten om het nog even een eigen twist te geven. Het was super lekker! Wanneer deze lading op is (en dat gaat niet lang meer duren 🙂 ) wil ik een gezonde variant maken met cacoapoeder en zonder suiker en melkchocolade, ik ben wel benieuwd of dat net zo lekker zal smaken.

nutella zelf maken

Toetjes& andere zoetjes, Do It Yourself
Aantal: 1 pot van ongeveer 500 gram

Dit heb je nodig:

  • 200 g amandelen
  • 100 ml amandelmelk
  • snufje zout
  • 150 g pure chocolade
  • 150 g melk chocolade
  • 2 el suiker
  • 3 el zonnebloem olie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de amandelen op een bakplaat en rooster ze 10 minuutjes. Wanneer ze uit de oven komen doe je ze warm met de olie in een keukenmachine. Draai het fijn tot je een pasta krijgt. Het mag een heel klein beetje korrelig zijn maar je moet het idee krijgen dat je het kunt smeren. Als het te droog blijft kan je een beetje extra olie toevoegen.
  2. Doe beide chocolades, de suiker, het zout en de melk in een steelpan en laat het op laag vuur smelten, blijf wel goed roeren tussendoor. Wanneer het een glad mengsel is laat je het 5 minuutjes afkoelen.
  3. Meng de notenpasta met het chocolademengsel. Giet het in een schoon potje, laat het in de koelkast helemaal afkoelen maar bewaar het buiten de koelkast, dan is het goed smeerbaar. Geniet van je Nutella heaven! 😉

nutella zelf maken

2 thoughts on “Nutella aanbidders opgelet: Maak je eigen Nutella!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *