Amsterdam, Hotspots

L’ Osteria in Amsterdam, authentiek Italiaans eten

L’Osteria
Adres: Korte Ouderkerkerdijk 16, 1096 AC, Amsterdam
Telefoonnummer: +31 202153777
Website: https://losteria.nl

L’Osteria is een nieuw restaurant in Amsterdam waar je terecht kunt voor heerlijk authentieke Italiaanse gerechten. Steenoven gebakken pizza’s, pasta’s met pasta uit hun eigen pastafabriek, salades of antipasti.. Je vind het hier allemaal!

Ondanks dat L’Osteria een keten is en is vaak dat massale niet zo leuk vind is de sfeer hierbinnen heel gezellig. Het eerste restaurant opende in 1999 in Duitsland en ondertussen zit het ook in landen als Zwitserland, Engeland en Oostenrijk. Een Italiaanse familie die begon in Duitsland en nu steeds verder Europees uitbreid, super leuk.

De inrichting is modern en sfeervol, vooral de grote hoge lampen vind ik heel mooi.

De tafeltjes staan op allebei de verdiepingen redelijk dicht op elkaar maar je hebt geen last van je buren en toch nog wat privacy. Op het moment dat ik er ging eten was het dakterras gesloten. Ik kan me wel voorstellen dat je op een zomerse dag hier heerlijk kunt genieten van de zon terwijl je je pizza eet. Ook hebben ze op de begaande vloer een groot terras met uitzicht op het water, super fijn!

L'Osteria

L'Osteria

L'Osteria

Op een zaterdagavond schuiven we samen aan en gelukkig hebben we gereserveerd. De zaak is pas een weekje open en het zit gewoon helemaal vol, wie had dat gedacht..

Grotendeels van het personeel spreekt alleen Italiaans en Engels maar we worden vriendelijk geholpen. Zelfs het uitspreken en aanwijzen van de Italiaanse gerechten gaat prima. Met een verse jus bekijk ik de menukaart, wat een lekkere opties! Als voorgerecht wil ik een caprese salade en hierna neem ik een pizza met garnalen, kaas en tomaat. We worden wel gewaarschuwd dat de pizza’s erg groot zijn en we het eventueel kunnen delen maar ach, zo groot zal het toch niet wezen?

L'Osteria

L'Osteria

Man man, wat een gigantische pizza haha, het is zelfs groter dan het bord zelf! De gastvrouw overdreef niet, na een kwart van dit enorme ding zit ik eigenlijk al vol. Super fijn dat ze al je leftovers met liefde voor je inpakken zodat je het thuis op kunt eten, zo at ik die avond daarna weer pizza haha. Wel is de pizza super lekker van smaak, mooi dun en rijkelijk belegd.

De caprese salade is smakelijk en wat ik vooral leuk vind is de opmaak. Plakjes tomaat met peper en zout en hierop een bol mozzarella, what you see is what you get. De mozzarella is heerlijk zacht alleen de tomaten smaken helaas wel net zoals onze Hollandse waterbommetjes, deze tippen niet aan de Italiaanse tomaten die ik daar vorig jaar zomer at. Aan de tomatensoep tegenover mij is duidelijk te zien en proeven dat het van verse tomaten gemaakt is en de calzone pizza gaat er ook makkelijk in.

We zitten na te tafelen met beide en cocktail en overwegen toch nog een toetje te nemen..

Ik bedoel, zo maak je het plaatje wel compleet hé? 🙂 We besluiten een tiramisu te delen en deze smaakt heerlijk, echt zoals een tiramisu hoort te smaken. Alles was super lekker maar toch zouden we het volgende keer anders doen. Dan zouden we lekker wat verschillende gerechtjes bestellen en alles delen, zo kan je nog meer proeven!

De prijzen die L’Osteria vraagt zijn super schappelijk. Zo was mijn mega pizza met garnalen nog geeneens €12 en kan je hier makkelijk met z’n tweeën van eten. Je kunt hier terecht met elk budget, zo kun je lekker goedkoop eten of je kunt aan de cocktails gaan die rond de €8 per stuk zijn.

L’Osteria is zeer kindvriendelijk wat voor mij niet zozeer voordelig is maar voor alle ouders onder ons wel haha. Deze avond zag ik heel wat ukkies met kleurplaten. Zelfs toen en een kind met z’n skeelers van de trap af ging was het geen probleem voor het personeel (al vond ik wel dat de ouders toen best mochten ingrijpen? 🙂 ). We hebben een gezellige en lekkere avond gehad en ik raad je aan hier eens te eten als je in de buurt van Amsterdam Noord bent.

Ik was hier op uitnodiging en heb dit avondje gekregen, echter neemt dit niks af van mijn eerlijke mening.

L'Osteria

L'OsteriaL'Osteria

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *