DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Kamille stoofpeertjes met citroen en gember

Stoofpeertjes, wie kent het niet.. De mooie rode peertjes, gegaard in rode wijn en suiker staan bij veel mensen in de winter op het menu. Lekker maar er zijn nog zó veel andere mogelijkheden. Ik heb in een restaurant gewerkt waar we stoofpeertjes zonder suiker maar met veel kruiden serveerde bij wild en ik heb met wit gepocheerde zoete vanillepeertjes gewerkt als dessert. Stoofpeertjes zijn nog eventjes in het seizoen en daarom ook vaak in de aanbieding. Opeens had ik geen flauw idee welke smaak ik ze wou geven. Ik wou iets bijzonders en gezonds en toen ik een kopje thee dronk wist ik het, ik wou kamille stoofpeertjes. Ze waren niet zo zoet als je waarschijnlijk gewend bent maar wel super lekker, ik heb ze ’s morgens als ontbijt gegeten met wat yoghurt en homemade granola. 

kamille stoofpeertjes

DIY, Toetjes& andere zoetjes
Aantal: 8 peertjes

Dit heb je nodig:

  • ½ citroen, sap
  • 1 liter water
  • 8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman peren)
  • 2 zakjes kamillethee (Zonnatura)
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 3 plakjes gember

Zo maak je het:

  1. Schil de stoofperen. Je kunt met een meloenboor of een mesje via de onderkant het klokhuis eruit halen. Je kunt dit ook pas doen wanneer de peertjes gaar zijn, het is maar wat je zelf het prettigste vind. Ik heb de klokhuizen er op het laatste pas uitgehaald omdat ik de peertjes in kwarten heb geserveerd.
  2. Zet de peertjes rechtop in een pan en giet het water erbij, het moet net onder staan. Hang de zakjes thee erin. Voeg het suiker, de gember en het citroensap toe en breng het aan de kook.
  3. Wanneer het water kookt zet je het vuur laag. Laat de kamille stoofpeertjes op laag vuur staan totdat ze zacht zijn en je er met een scherp mesje makkelijk in kunt prikken, dit duurt zeker 45-60 minuten.
  4. Laat de stoofpeertjes in het vocht afkoelen. Wanneer je ze een paar dagen bewaard kun je ze het beste in wat vocht bewaren, zo drogen ze niet uit.

kamille stoofpeertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *