Amsterdam, Hotspots

Instock

Waar te vinden:
Adres: Czaar Peterstraat 21, 1018 NW Amsterdam
Telefoonnummer: 0203635765 
Website: http://www.instock.nl/

instock amsterdam restaurant

Instock is een cool restaurant! Elke dag halen ze bij de AH en een paar andere leveranciers de ‘restjes’ op die ze niet meer kunnen verkopen om dit te verwerken in hun dagelijks wisselende menu. Het gaat hierbij echt niet om bedorven of rot voedsel, gewoon een framboos met een lelijk plekje of een komkommer in een rare vorm. Schoonheidsfoutjes die meteen afgekeurd worden, schandalig eigenlijk! Ik snap dat consumenten niet de volle prijs willen betalen maar prijs het af of breng het naar de voedselbank..? Instock zorgt in ieder geval dat deze producten nog verwerkt worden.

instock amsterdam restaurant

Voor maar €22,50 word hier een 3 gangen menu geserveerd. Je hebt geen keuze maar diëten of allergieën kunnen wel aangegeven worden. Dat je geen keuze hebt ligt natuurlijk aan de beperkte producten van Instock. Omdat groenten vaker weggedaan word als vlees of vis is het grotendeels vegetarisch.

Met Mirne ben ik hier wezen eten.Na een watermeloensapje beginnen we aan het voorgerecht; in thee gerookte tomaat, olijfolie hangop, witlof gegaard in rode wijn, uiencompote en paprika in tempura. Anders als normaal maar lekker. De witlof had van mij iets zachter gemogen en er had een extra korreltje zout over de tempura gemogen maar ik vind het een creatief gerecht. Het hoofdgerecht is varkensbouillon met kaantjes, aardappel fondant en zacht gegaarde groentes. De aardappels zijn nog vrij hard en niet zo smeuïg, jammer. Het kaantje is varkenshuid, de smaak is goed alleen zie ik nog uiteindes van de varkensharen erin zitten, hierdoor verdween m’n trek erin haha. De bouillon en de groentes smaken goed.Het dessert is watermeloensaus, blokjes watermeloen, granitee en melkkruim. Het smaakt lekker maar omdat we al 2 sapjes van watermeloen ophebben is dit misschien een beetje teveel van het goede.

instock amsterdam restaurant

Je kunt hier lekker eten maar het voornaamste doel dat ik hierheen ging was het tegen-voedselverspilling concept. De porties vonden we niet veel, het was niet dat ik nog echt honger had maar een extra gang had ik zo opgekregen. Er staat wel een bordje met dat je het aan kunt geven wanneer je een grote eter bent, volgens mij ben ik dit niet echt maar de volgende keer zou dit misschien handig zijn, al voelt dat best gênant haha.. Instock is elke dag geopend van ontbijt tot diner.
instock amsterdam restaurant

1 thought on “Instock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *