Hotspots, Leiden

Hotspot: Trattoria Panini in Leiden

Panini Trattoria

Waar te vinden:
Adres: Doezastraat 41, 2311HA, Leiden
Telefoonnummer: 071 542 8949

Website: http://www.panini-leiden.nl

Panini in Leiden is écht een verrassend leuk Italiaans restaurant! Ik verwachte niet al teveel van Panini. Vaak is het toch dat de Italiaanse restaurantjes waar ik ben geweest meer goedkope eettentjes waren waar je even snel kon eten, niet voor uitgebreide luxe. Wat een vergissing dat het hier ook zo zou zijn, ik heb écht een topavond gehad!

Ik kende Panini niet maar was er weleens langs gefietst.

Het zit in een leuke straat vlakbij het van der Werffpark in Leiden, het was dus wel een bezoekje waard. Bij binnenkomst worden we meteen vriendelijk ontvangen. De eigenaar zit buiten te chillen maar we worden ontvangen door een aardig meisje die ons de rest van de avond bedient. We mogen zelf een plaatsje kiezen omdat er nog niet veel reserveringen zijn voor die avond maar het meisje in de biedingen adviseert ons een plekje om een hoekje, daar gaan we dan maar zitten haha. Met een lekkere koude ijsthee bekijken we de menukaart, wat een lekkere dingen allemaal. Ik kies een melanzana met basilicum, Parmezaanse kaas en een tomatensaus. We nemen allebei een pizza als hoofdgerecht, ik wil een pizza met porchetta, mozzarella, Parmezaanse kaas, balsamico saus en artisjokken.

panini

Terwijl we op onze voorgerechten wachten is de eigenaar midden in de zaak met een grote pasta machine bezig om verse pasta’s te maken.

Het apparaat is een echte eye-cather, iedereen kan toekijken hoe de pasta huisgemaakt word, zo leuk!! Wij blijven zitten maar ook een paar gasten gaan er echt bij staan. De eigenaar legt vrolijk uit hoe ze alles zelf maken en een paar gelukkige krijgen zelfs een zakje rauwe pasta om mee naar huis te nemen! Ook staat er een grote koelkast in de zaal waar de verse pasta’s en pesto’s in opgeslagen worden. Súper leuk dat je op deze manier echt ziet dat alles zelf gemaakt word.

Er staan er 2 grote weckpotten met allemaal citroenschillen. Ik had op de menukaart al zien staan dat ze limoncello verkochten maar niet dat ze dit zelf maakten. Als ik voorzichtig vraag of er limoncello in de potten zitten krijg ik meteen enthousiast uitleg over hoe ze het maken en krijgen we 2 kleine glaasjes van het huis, super aardig!

De melanzana smaakt fantastisch.

Lekker zachte aubergines met een heerlijke saus, hmmm! Ook de pizza is zeker voor herhaling vatbaar. De bodem is lekker dun en krokant en de topping is een feestje. Wat heb ik lekker gegeten zeg! Wanneer er word gevraagd of we nog een dessert willen twijfel ik. Ik zit al zo vol dat ik alleen nog een kleine zoete cannelloni met hazelnootvulling neem. Ook deze smaak is heerlijk! Toen ik vroeg of ze dit zelf gemaakt hadden zeiden ze eerlijk dat ze dit van een patisserie afnemen, dat vind ik dan ook wel weer wat hebben. Toegeven dat je iets uitbesteed maar dan wel door een gespecialiseerd bedrijf.

panini

panini

De inrichting is gezellig. Een groot wijnrek, de pastamachine, de pastakoelkast en een mooie piano zijn echte sfeermakers.

Het restaurant is verder een beetje in groen/ oranje kleuren en met een stuk open keuken en bar vind ik het er leuk uitzien. Achter de houten bar zie je koks bezig met een tiramisu en de bediening spoelt de glazen, dat moet natuurlijk ook gebeuren. Aan de bovenkant van de bar is een soort krijtbord waar de specialiteiten op staan geschreven, handig!

Ik ben zó enthousiast over Panini en dat ben ik echt niet zo snel haha. En dan te bedenken dat dit bericht helemaal geen enkele manier van sponsoring bevat! 🙂 Ik kom hier zeker terug voor de zelfgemaakte pasta of voor een lunch met hun zelfgemaakte ciabatta broden. Misschien kan ik dan ook wat mooiere foto’s maken, deze waren snel met m’n mobiel en dat is helaas nooit zo mooi als met m’n camera. Later die week fiets ik er nog eens langs op weg naar het centrum en weer zat de eigenaar buiten vrolijk de krant te lezen. De passie van dit personeel en de eigenaar straalt er vanaf. Mijn complimenten voor dit sfeervolle, lekkere zaakje op de Doezastraat!

panini

panini

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *