Hotspots, Leiden

Hotspot: Proeflokaal Bregje in Leiden

Proeflokaal Bregje
Adres: Breestraat 147, 2311 CN, Leiden
Telefoonnummer: 071-5326214
Website: http://www.proeflokaalbregje.nl/

Proeflokaal Bregje is een gezellig uitziend restaurant op de Breestraat in Leiden. Het is van dezelfde eigenaars als ‘La Cubanita’, een tapasrestaurant dat door heel Nederland gevestigd zit. Proeflokaal Bregje is het zusje ervan, bij proeflokaal Bregje proberen ze het concept net even een niveau hoger te presenteren. Bij proeflokaal Bregje eet je 3 gangen voor maar €12,50 op doordeweekse dagen en in het weekeind €14,50. Spotgoedkoop dus, dat wou ik eens meemaken!

proeflokaal bregje leiden

Op een zondag ga ik Beetje binnen, gelukkig is er gereserveerd..

Het zit helemaal vol, wat natuurlijk ook wel te verwachten is voor een weekeinddag met zo’n prijs. Ik bestel als voorgerecht het ’torentje van Bregje’ dat bestaat uit aardappelsalade met serranoham en pancetta. Het tussengerecht werd beef takaki en als hoofdgerecht nam ik gamba spiesjes met pancetta en een paprikasaus. Als dessert koos ik een warm chocoladetaartje met vanille ijs. Het eten was prima op smaak maar de verhoudingen van de porties klopte niet helemaal. Bestel je als voorgerecht gegratineerde champignons krijg je een heel schaaltje vol maar bestel je de beef tataki, dan krijg je een paar dunne plakjes vlees en meer ook niet.

Nou snap ik dat ze een beetje compenseren aangezien je een vaste prijs hebt maar dit is wel heel extreem. Je zou zo’n beef tataki bijvoorbeeld aan kunnen kleden met wat salade of zoetzure komkommerlinten, ik noem maar even wat. Dat kost bijna niks maar je voorkomt dat je jaloerse tafelgenootjes krijgt omdat hun nog maar een klein ‘hapje’ op hebben en jij een compleet gerecht. De wachttijden zijn prima, we hoefde niet lang te wachten maar werden ook niet opgejaagd.

Het eten is lekker, iedereen doet waar ze voor aangenomen zijn maar dat is dan ook alles.

Ik vind het echt hilarisch hoe het eraan toe gaat bij Bregje. Er werken bijna allemaal jonkies, ik denk dat de gemiddelde leeftijd in de bediening begin 20 ligt. Helemaal prima, ik werk zelf ook in een jong team maar de meeste liepen rond als kip zonder kop. Het personeel heeft allemaal 1 taak: de 1 loopt alleen borden uit, de ander neemt alleen op en de ander haalt alleen borden uit. De jongen die zich voorstelde als onze gastheer was vriendelijk maar kwam vooral heel zenuwachtig over. Ik heb nogmaals niks tegen een jong team maar hoe het er deze avond aan toe ging was vooral rommelig, onervaren en chaotisch.

Bij het hoofdgerecht kregen we geen bestek, dat was immers niet de taak van degene die het bord op tafel moest zetten. Er liep ook niemand in onze wijk rond dus ben ik zelf maar even naar de bar gelopen om bestek te halen. Terwijl we aan het dessert zaten kwam een jongen nog 2 desserts brengen. Nadat we aangaven dit niet besteld te hebben kwam hij erachter dat het voor een andere tafel was. Even serieus, hoe logisch is het dat we 4 desserts tegelijkertijd bestellen? De ijskoffie met Tia Maria was zó sterk dat er geen koffie te proeven viel.

We waren uiteindelijk €60,- kwijt voor 4 gangen eten, brood vooraf en drinken. Helemaal niet veel als je het vergelijkt met andere restaurants maar toch weet ik niet of ik terug zal gaan. Deze review oogt misschien negatief maar ik had van tevoren wel verwacht dat je voor dit geld geen top service kunt verwachten, je moet dit er alleen wel voor over hebben. Het is leuk om erheen te gaan als je bijvoorbeeld nog naar de bioscoop gaat er ervoor nog even snel ergens wilt eten maar om écht lekker buiten de deur te eten vind ik het persoonlijk geen aanrader. Budgetvriendelijk is het in ieder geval wel, ik denk dat het grootste deel van het publiek er om die reden ook zit.

proeflokaal bregje leiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *