Hotspots, Leiden

Hotspot: Dineren bij Bar Bruut in Leiden

Bar Bruut

Waar te vinden:
Adres: Steenstraat 22, 2312 CC, Leiden
Telefoonnummer: 071-8899088
Website: http://barbruut.nl/

Bar Bruut zit op het hoekje van de Beestenmarkt in Leiden. Midden in het centrum maar stiekem had ik er nog nooit van gehoord, ook al zit het er al jaren haha. Samen met een vriendin zou ik een hapje in de stad eten. Ik ben echt zo’n type dat reviews gaat lezen om te kijken waar het leuk is. Ik schrijf tenslotte zelf op Eten met Roos ook reviews om mensen in te lichten hoe ik het ergens heb gehad. Over Bar Bruut werd redelijk goed gesproken en de menu kaart zag er goed uit. Tijd om er eens te eten dus!

Als voorgerecht nemen we allebei chorizo kroketjes met een paprikadip en getoast knoflookbrood. Lekker! 3 Kleine kroketjes en wat brood met salade. Niet heel speciaal maar de smaak is lekker, wel was het al behoorlijk vullend. Het vriendinnetje met wie ik hier zit, zit zelfs stiekem al bijna vol na dit voorgerecht. Misschien dat ze beter een iets kleinere portie hadden kunnen maken met 2 kroketjes, 1 stuk brood en wat meer salade maar liever te veel dan te weinig natuurlijk, een flinke man zal het misschien zo in een holle kies duwen dus laten we het zien als een voordeel. 🙂

bar bruut

Bij de hoofdgerechten twijfelen we.

Er staan een paar burgers op die lekker klinken alleen eet het niet zo charmant. Verder lijken de hoofdgerechten me niet echt heel interessant. Toch maar de burger dus, ook al zitten we voor een groot raam en kan heel de beestenmarkt ons zien eten haha. Manon kiest een kipburger met koolsla uit en de vegetarische kikkererwtenburger met gegrilde paprika, paksoi en courgettes met een yoghurtsaus lijkt mij wel lekker. De smaak was niet slecht maar bijzonder was het ook zeker niet. Een bagel die een beetje oud smaakt, een machtige kikkererwtenburger zonder heel veel smaak en een klodder saus die het nog een beetje smeuïg probeert te smaken. Weer een flinke portie, we krijgen het allebei niet op want deze joekels van burgers worden per persoon geserveerd met een bakje friet.

Na even uitbuiken neem ik tóch nog een dessert. Ik heb tarte tatin op de kaart zien staan en daar ben ik dol op! Jammer dat deze zó zoet is dat het een beetje tegenwerkt en de onrijpe kersen erop maken ook niet veel goed. De huisgemaakte limonade smaakt niet lekker, heel chemisch.. Ik vraag me af of ze het wel echt zelf gemaakt hebben. Al met al was het niet echt geslaagd.

bar bruut

Een 3 gangen menu bij Bar Bruut kost €25,00 en we waren pp met drankjes ongeveer €35,00 kwijt. Niet duur maar toch haal ik van dat geld liever wat anders.

Het eten is niet echt vies maar toch vond ik geen enkel gerecht eruit springen. We vonden het eigenlijk een beetje saai allemaal. Als het het enige minpunt was dat het eten gewoon niet zo spannend was zou ik hier misschien nog weleens heengaan om gewoon snel wat te eten of te borrelen, soms hoeft het immers niet zo bijzonder toch? Misschien ben ik ook wel gewoon een zeur en vindt iemand anders het hartstikke lekker. Maar toch ga ik dit niet meer doen. Wat ik pas echt storend vond was de service. De tafeltjes staan zo dicht op elkaar dat toen ik wou gaan zitten mijn buurman van een andere tafel helemaal moest opstaan, zo krap is het. Iedereen heeft weleens een slechte dag, ook iemand in de bediening. Misschien hebben wij het gewoon slecht getroffen die dag, wie weet.. Het was in ieder geval niet best.

Met 2 personeelsleden op de vloer kregen we minimale aandacht. De jongen die het eten opnam en het daarna kwam brengen zette de burgers omgewisseld bij ons neer, hij wist al niet meer wie wat had besteld. Op zich geen probleem maar de tafeltjes zijn zo klein en de borden zo groot dat dit een hele klus was de borden om te wisselen zonder hulp, hij was alweer weg.

De bar zit achter het restaurantgedeelte, je moet door een soort gangetje om daar te komen.

Wanneer je in het restaurant zit zie je dus maar een klein stukje van de bar. Drie kwart van de avond stond de bediening allebei achter. Ze zullen vast wel hard aan het werk zijn maar ondertussen konden wij niks bestellen. Bij het uithalen en neerzetten van gerechten werd niet gevraagd of we nog wat wilde drinken, een dessert van een andere tafel werd letterlijk bij ons neergegooid waardoor het bijna over m’n vriendin heen viel en we hebben zeker 20 minuten gewacht tot we nog een thee konden bestellen na het dessert. Het zijn allemaal kleine foutjes maar het geheel maakt het gewoon dat we niet zo lekker zaten. Een pluspunt is wel dat je over de beestenmarkt uitkijkt, mensen kijken is altijd leuk.

bar bruut

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *