Kokspraat, Reviews

Getest: ECOffee Cup, de verantwoorde ‘To Go’ beker

Ecoffee is een ‘To go’ beker die je overal mee naar toe kunt nemen. Een mooi design en goed voor het milieu, wat wilt een mens nog meer. Het hoort bij het project #stopthe100billion. Elk jaar worden 100 biljoen plastic bekertjes gebruikt om snel even een warme koffie, thee of chocomelk te scoren wanneer we onderweg zijn. Hartstikke lekker maar zo’n zonde van al dat plastic!

Ecoffee

Ecoffee heeft bekers in 2 verschillende maten. Een klein formaat voor koffies en een grote voor thee. Ik kocht de grote met het idee dat er altijd nog wat kleiners in zou passen. De beker is van bamboo gemaakt dus wanneer je hem niet meer zou willen (wat natuurlijk niet gaat gebeuren 🙂 ) kun je de beker zo bij het compost gooien, het is biologisch afbreekbaar!

Het bovenste deel is van rubber. Door het rubber en de bamboo geeft de beker geen smaak af, andere grondstoffen kunnen hier nog weleens last van hebben. De beker kan in de afwas en de dop lekt niet, ideaal toch?!

Ik heb zelf een beker gekocht en heb het natuurlijk getest voordat ik deze review schreef.

De patroontjes van de bekers zijn superleuk! Zelfs wanneer je het niet voor onderweg gebruikt maar gewoon thuis vind ik ze leuk. Mijn thee bleef goed warm maar niet zo heet als een thermoskan. Het blijft ongeveer een half uur/ 3 kwartier warm. Het hele verhaal rondom de beker maakt het wel écht een leuke beker.

Ik moet alleen 1 nadeel toegeven. Op de bovenkant van de beker zit een klein gaatje zodat de warme stoom uit de beker kan, hierdoor kon ik de beker niet zo in mijn tas gooien en weggaan. Een plastic beker die je onderweg krijgt heeft dit ook niet maar ik vond het toch jammer dat ik de thee niet van huis naar het station kon vervoeren. Wanneer je stil zit in bijv. de bus kan dit dan weer wel, dan kan je het gewoon vasthouden.

Mijn conclusie is dat Ecoffee een goede beker voor onderweg is, je moet alleen wel zorgen dat de beker recht staat. Voor het geld hoef je het niet te doen, 5 keer een to go drankje op het station en je hebt je geld er alweer uit. De bekers zijn ongeveer tussen de €10,00 en €14,00 en zijn vooral online verkijgbaar.

 

ecoffee

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *