DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten

DIY: Zelf kokosmelk maken

Kokosmelk maken is echt een simpel werkje als je het kokosnoot openen al onder de knie hebt. Kokosmelk kan gemaakt worden van verse kokosnoot of van gedroogde. Voor dit recept heb ik verse kokosnoot gebruikt. Ik denk dat hetzelfde recept ook gebruikt kan worden met gedroogde maar dat heb ik nog niet uitgetest. Mocht je dit nou nog even uit willen stellen, doe dan in ieder geval mee aan de winactie van Dream die nu loopt, dan maak je kans op een paar kant-en-klare exemplaren. 🙂

kokosmelk

DIY: Dit doe je voortaan zelf

Aantal: ongeveer 4 dl melk

Dit heb je nodig:

    • 300 g kokos
    • 300 ml heet water + 100 ml heet water
    • een zeefdoek (kaasdoek)

Zo maak je het:

  1. Zorg dat het water écht goed heet is, ik heb het in de waterkoker gedaan. Snijd de kokos in stukjes en doe het samen met het water in een keukenmachine. Maal de 300 ml water met de kokos tot het zo fijn mogelijk is.
  2. Spoel de zeefdoek even uit zodat eventuele zeepresten eruit zijn en leg het in een kom. Doe de kokospulp erin en draai/knijp het hard aan. De kokosmelk komt er nu uit als het goed is. Knijp het pulp heel fijn, dan haal je het meeste vocht eruit.
  3. Wanneer je de pulp over houd draai je dit nog een keer fijn met de 100 ml water. Herhaal het proces met het uitknijpen. Wat je nu overhoud is de kokosmelk.
  4. De pulp kan je eventueel drogen en hier weer kokosmeel van maken maar zelf heb ik dit niet gedaan maar hier kun je lezen hoe dat werkt. Zelf heb ik er ijsjes van gemaakt door het met wat gepureerde mango te mengen.

kokosmelk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *