DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten

DIY: Frietjes

  Frietjes.. wie kent ze niet. Dikke frieten, dunne, raspatat, de soorten zijn allemaal niet meer bij te houden. De lekkerste friet vind ik zelfgemaakte, die zijn zo lekker knapperig! Het duurt even omdat je ze 2 keer af moet bakken, maar ze zijn dan ook 2 keer zo lekker! De manier van hoe ik mijn frietjes maak, heb ik geleerd op de koksopleiding. Er zijn mensen die ze maar 1 keer frituren, ik heb geleerd dat je friet hierdoor meer vet opneemt en dus minder krokant word, dus ik ga altijd voor 2 keer.
Het is zeker niet moeilijk, dus maak voortaan je eigen frietjes! 

11

DIY; dit doe je voortaan zelf!

Aantal personen: 4 pers

 

Dit heb je nodig:

  • aardappels met schil, bepaal zelf hoeveel. 500 gram is genoeg als je het als volledige maaltijd ziet met alleen een kroketje erbij, met groentes en salade erbij neem je gewoon iets minder
  • zout (eventueel kruiden en specerijen, denk aan paprikapoeder, of fijngesneden rozemarijnnaaldjes )
  • een frituur met (plantaardig) vet

Zo maak je het:
1. Verwarm je frituur op 160 °C. Ik gebruik aardappels met schil, de schil maakt het lekker krokant. Zorg hiervoor wel dat de schil schoon is, je wilt geen aarde op je frietjes. Was de aardappels in lauw water en zorg dat er geen vuil meer op zit. Als je geen schil op je frietjes wilt kun je ze gewoon schillen. Snijd de aardappels in partjes. Week ze in wat koud water zodat het zetmeel eraf gaat (dit voorkomt plakken) en droog ze goed.
2. Als je frituurvet op temperatuur is, bak je je frietjes voor. Bak ze ongeveer 5 min. en laat ze hierna volledig afkoelen. Zet ze temperatuur ondertussen naar 180 °C.
3. Wanneer de aardappeltjes koud zijn, frituur je ze opnieuw. Doe dit een paar minuten, tot je frietjes knapperig en mooi van kleur zijn. Bestrooi ze met zout en eventueel andere smaakmakers.
Follow on Bloglovin
22

33

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *