Deze kersenkaartjes zijn zeker niet het meest culinaire dat ik gemaakt heb, maar het was wel lekker. Met een moeder die van koken houd en ik die ook van alles koopt met het idee ”hier kan ik ooit wel wat mee” puilen de kasten weleens uit. Alles wat ik voor dit recept heb gebruikt hadden we in huis, een goede opruiming dus!
Toetjes& andere zoetjes
aantal personen: 8 gebakjes
Dit heb je nodig:
- 1 grote pot kersen in blik
- 200 g geleisuiker
- 8 plakjes bladerdeeg
- 25 g custard
- 500 ml melk
- 35 g suiker
- bonen of een andere blindbakvulling
- bakspray (te koop in de supermarkt)
Zo maak je het:
1. Zet de kersen op met de geleisuiker. Laat het een paar minuutjes doorkoken, staafmix het grof en laat het afkoelen in de koelkast. Vergeet niet af en toe te roeren, anders krijg je klonten. Als het lauwwarm is, haal je het weer uit de koeling.
2. Gebruik een klein beetje melk om samen met de custardpoeder een papje je maken. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Voeg het papje toe en blijf roeren tot het steviger word en er luchtbelletjes ontstaan. Giet het over in een bakje en laat ook dit afkoelen in de koeling. Leg plasticfolie op de custard, dit voorkomt dat er een vel op komt.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Spuit 8 bakvormpjes in met bakspray. Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien en leg ze voorzichtig in de bakvormpjes. Druk het bladerdeeg een beetje aan, zodat het het hele vormpje goed bedekt. Druk het overige bladerdeeg langs de randen van het bakvormpje eraf. Prik het bladerdeeg goed in, en leg in elk vormpje wat bonen. Bak de vormpjes ca. 15 minuten af, haal hierna voorzichtig de vulling eruit en laat de vormpjes afkoelen.
4. Schep met een ijslepel in elk vormpje een bolletje custard, en vul de rest van het bakje op met de kersen.