Haarlem, Hotspots

Bij Babette

Bij Babette
Waar te vinden:
Adres: Kruisstraat 31, 2011 PW, Haarlem
Website:  www.bijbabette.com

Na een dagje winkelen in Haarlem belandde Manon en ik Bij Babette. Bij Babette is een schattig klein zaakje vlakbij het centrum. We gingen er vooral naar binnen omdat het er zo lief uitzag. Er is 1 ander tafeltje bezet dus we kunnen kiezen waar we gaan zitten, we nemen een tafeltje naast de bar.

We zien al lekkere dingen op de bar staan maar we weten niet precies wat het is..

We vragen wat het allemaal is en het blijken o.a. scones, blondies en brownies te zijn. Dit kende we al wel maar het zag er toch even anders uit. We gaan voor een scone met een thee. De keuze uit thee is onwijs, ik gok dat het er minimaal 30 zullen zijn. In een klapper staan alle soorten thee met naam en de ingrediënten hiervan, leuk!  Ik ga voor een groene thee met framboos, roos en limoen en Manon neemt een basic thee. Op de menu kaart staan verder wat belegde broodjes en salades (o.a. met kaas en uienchutney en een ander is pikante kip met gerookte mayonaise). Ook kun je gaan voor een high tea of thee met bonbons maar zoveel trek hebben we ook weer niet.

De scones met de clotted cream en jam waren lekker. Niet heel bijzonder maar prima om zo even tussendoor te eten. De thee vond ik erg lekker, je proeft de smaak goed en als ik thuis niet zoveel thee zou hebben, zou ik hier een potje van meenemen. Je kunt de thee namelijk ook kopen voor thuis. Het meisje in de bediening kon matig Nederlands (het is meer een Engels zaakje geloof ik?). Ik werd gebeld en toen ik aan het bellen was werd onze bestelling opgenomen, niet zo handig maar verder was ze erg vriendelijk. We waren rond de €7,00 per persoon kwijt, voor een scone en een kopje thee nog best veel maar we zaten prima, ons hoor je niet klagen.

bij babette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *