Dit heb je nodig:
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
- Olijfolie
- Kruidenbouillonpoeder
- Water
- Scheutje room
- Zeezout en versgemalen peper
Zo maak je het:
1. Snijd de pompoen door de breedte open. Haal de pompoenzaden er zo veel mogelijk uit. Snijd de ui en knoflook in stukjes, en vul de holte van de pompoen met de knoflook, ui, tijm, zeezout, peper en wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en wikkel de pompoen in folie.
2. Zet de pompoen in de oven tot het vlees zacht word, dus controleer het af en toe door erin te prikken. Als het zacht is, haal je het uit de oven en uit het aluminium. Met een lepel kan je het vruchtvlees uit de pompoen schrapen. 3. Zet een pan op en fruit eerst de ‘vulling’ even aan. Voeg nu de pompoen toe. Zet dit ook nog even aan, en voeg dan 0,5 l water toe. Blender alles even, en kijk hoe dik het is geworden. Voeg evt. nog water toe, dit licht eraan hoe dik je je soep wilt. Afhankelijk van hoeveel water je hebt gebruikt, voeg je bouillonpoeder naar smaak toe. Voeg als laatste een scheutje room toe.
De pompoenpitten kan je op 50 graden drogen. Als je gedroogd zijn, kan je ze met een mesje ‘pellen’, waardoor je pompoenpitten krijgt. Pompoenpitten kun je verwerken in salades of bijv. brood. Het duurt even, maar dan heb je ook wat.