Hotspots, Zaandam

Yada Yada markt

De Yada Yada markt, kennen jullie het al? Ik was uitgenodigd voor de opening, dat zag ik wel zitten! De Yada Yada markt bevind zich in Zaandam. Ik ging eerst met de trein naar Amsterdam Centraal en vanaf daar vaart er een veerpond naar de Yada Yada markt.

Ik bezocht dit evenement samen met mijn moeder. Omdat we van Pitch PR kwamen kregen we een aantal comspumtiebonnen waarmee we gerechtjes konden proeven. De opening was op 15 november 2015. De Yada Yada markt is te vergelijken met de Foodhallen in Amsterdam of de Markthallen in Rotterdam maar het is wel wat kleiner. Toen ik binnenkwam ‘schrok’ ik even van hoe klein het was, moest ik me hier nog een paar uur vermaken? Dit is trouwens helemaal goed gekomen.

Verschillende eettentjes maar ook dingen als kleding, sieraden, oliën, azijnen en een bakkerskraam komen voorbij..

Ik heb heel wat rondjes gelopen, op zoek naar wat ik allemaal wou gaan proeven. Uiteindelijk heb ik bij Meneer Temaki alle hapjes geproefd, zo lekker! Dit waren gamba’s, Oosterse vleesspiesjes en gestoomde sojaboontjes. Dit was de eerste keer dat ik sojaboontjes at. Het voelde wel een beetje gênant om ze zo met je ‘tanden te eten’ maar ze waren wel erg lekker! Bij een crêpes tentje at ik een crêpe met suiker en citroensap. Bij een vistentje at ik wat stukjes kibbeling met een lekkere ravigottesaus en bij Guiso Taco Mexicano at ik een lekkere wrap met ribeye en spek met wat guacomole. Alles smaakte echt héél goed. De vis was nog lekker sappig, de crêpe was verrassend lekker door het zure citroensap en de wrap was ook top!

Verder stond er nog een tentje met soepen, er zijn huisgemaakte bapao broodjes, iemand verkocht ‘rocky roads’ en ook The Rough Kitchen ontbrak niet. Bij VlaLaLa at ik een beker vla wat te vergelijken is met de Swirl van de Jamin, je kunt allemaal toppings kiezen! Superleuk! Ik ging voor een al verzonnen versie met banaan, cake, walnoot en karamel maar je kunt er ook voor kiezen zelf helemaal los te gaan en een voor aparte combinaties te gaan.

Ik had nog heel veel meer willen proeven maar dat was veel ste veel geworden, daar is een volgende keer voor nodig! 🙂

Het is ook echt gezellig om op zo’n terrein rond te lopen, overal eettentjes en mensen die gezellig zitten, eten en praten, het is net een mega picknick. Pluspunt is ook dat het overdekt is, als het regent sta je lekker droog. 🙂

Ik vind de Yada Yada markt geslaagd! Wat ik alleen wel een beetje jammer vind is dat het concept eigenlijk is dat het heel Afrikaans is. Dit merkte ik alleen helemaal niet terug. Wel was er wat muziek dat me er aan deed denken en ook in de ‘kledingtentjes’ zag je het maar het eten was in de verre verte niet Afrikaans. Ik publiceer dit artikel nu pas omdat de Yada Yada markt na de opening weer een tijdje dicht is gegaan. Er moest namelijk nog een verwarmingssysteem geïnstalleerd worden, inmiddels zijn ze weer open! Misschien dat er wat kleine veranderingen zullen zijn maar in principe is het concept hetzelfde. Ik zou zeggen; neem een kijkje, proef wat en laat het vooral weten wat jij ervan vond! Afrikaans of niet, het is in ieder geval een leuk dagje/avondje uit! 😉

yada yada markt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *