Bijgerechten, Blog favs, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Koken van een ander, Recepten, Soepen& salades, Voorgerechtjes

Wortelsoep met kokos en gember

Wortelsoep met kokos en gember geeft die heerlijke kick na een lange dag werk, tijdens de lunch of wanneer je zoals in mijn situatie de ziektekiemen te slim af wil zijn haha. Ik voelde een keelgriepje aankomen en maakte deze lekkere, gezonde soep. Ik beloof niet dat het helpt maar.. Bij mij werkte het haha!

Ik werd geïnspireerd door Priya voor deze soep doordat ik eerder bij haar een variant voorbij zag komen die erop leek. De soep kreeg mijn eigen twist, de kip verving ik en ik deed er wat gember bij. De gember geeft het een lekkere scherpe smaak en de kokosmelk zorgt voor een lekker romig soepje, hmm! Wat zijn soepjes toch lekker. Serveer de knapperige kikkererwtjes erbij voor wat extra bite in de soep. Met wat naanbrood en eventueel wat hummus erbij maak je van deze soep een complete vega maaltijd. Op zoek naar een ander soepje? Deze soep met zoete aardappel en currykruiden of deze courgettesoep zijn ook heel lekker!

wortelsoep

Dit heb je nodig:

  • 1 kg wortel
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • 4 grote uien
  • 5 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 el groenten bouillonpoeder
  • 200 g kikkererwten
  • 1 el komijnpoeder
  • snuf chilivlokken (of poeder)
  • zonnebloemolie
  • zout

Zo maak je het:

  1. Schil de wortel en snijd het hierna in grove stukken. Maak de uien schoon en snijd deze in stukken, maak ook de teentjes knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd ten slotte de gember in kleine stukjes.
  2. Zet een ruime soeppan op het vuur met een scheut zonnebloemolie. Fruit de uien, de knoflook en de gember 5 minuten aan op middelhoog vuur, roer goed door zodat het niet aanbrand. Voeg de wortels toe en bak het nog 3 minuten mee.
  3. Voeg de kokosmelk, het water en de bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuutjes zachtjes doorkoken. De soep is klaar wanneer de wortel helemaal zacht en gaar is.
  4. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze daarna droog met wat keukenpapier. Verhit terwijl de soep kookt een halve el olie in een koekenpan. Rooster de kikkererwten met de chilivlokken en het komijnpoeder tot de kikkererwten krokant zijn.
  5. Pureer de wortelsoep met een staafmixer of in een keukenmachine. Serveer de soep met wat plukjes peterselie en de geroosterde kikkererwten, eet smakelijk!
wortelsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *