Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Witte asperge lasagne met ei, pecorino en spekjes

Witte asperge lasagne is een leuke variant op de klassieke asperges met ham. Ik kwam bij het idee van dit gerecht toen ik voor een hele mooie prijs 1,5 kg asperges kocht op de markt. Ik wou er verschillende recepten mee maken en ook iets van een pasta. Een tomatensaus leek me wat te heftig voor de asperges en bij het idee van een roomsaus ontstond dit gerecht. Het gerecht pakte iets anders uit dan ik in gedachte had maar het was alsnog zo lekker dat ik jullie het recept niet wou onthouden.

Het plan was een soort carbonara -achtige saus te maken voor deze witte asperge lasagne met ei en spekjes maar ik had er even niet over gedacht dat op zo’n hoge temperatuur de eieren zouden gaan stollen haha. Uiteindelijk is het een soort pasta omelet/quiche geworden maar het was echt heel lekker! De mooie zachte smaak gaat prima samen met de eitjes en de pecorino kaas en de spekjes geven het een lekkere zoute kick. Wist je trouwens ook dat pecorino aan die lekkere zoute smaak komt doordat het tijdens het rijpen met zeewater word gewassen? Ik vind die zoute smaak zo lekker! Eet dit gerecht als maaltijd met een frisse salade maar ook in punten gesneden zal de witte asperge lasagne bij de borrel niet misstaan!

witte asperge lasagne

witte asperge lasagne

witte asperge lasagne

Hoofdgerecht met vlees, hapje

Aantal personen: 4

Dit heb je nodig:

  • 250 g verse lasagnebladen
  • 200 g spekjes
  • 50 g pecorino flakes
  • 12 witte asperges
  • 6 eieren
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil en kook de asperges af zoals ik dat hier beschrijf en bak de spekjes uit in een koekpan. Kluts alle eieren in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bedek een ovenschaal met een klein laagje ei. Verdeel hier wat lasagne bladen over en bestrooi dit hierna weer met een paar asperges, wat spekjes en pecorino.
  • Herhaal bovenstaande stap tot je al het lekkers op hebt gemaakt maar zorg ervoor dat je eindigt met een laag ei zodat de lasagne bladen niet uit zullen drogen.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven tot het ei gestold is en alles goed warm is. Eet smakelijk!

witte asperge lasagne  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *