Blogs, Hoofdgerechten met vis, Recepten

Voorjaarsriso met zeevruchten

Riso (ook Orzo genoemd) is een pastasoort. Het lijken risottokorrels, maar het is iets anders. Riso is een zachte pastasoort. Je kookt het in water of bouillon en voegt op het laatst vaak nog wat room toe. Ik leerde riso kennen op werk, hiervoor had ik er nog nooit van gehoord. Iedereen zou riso eens moeten proberen! Het is echt lekker en weer eens een andere pastasoort dan spaghetti.

11
33

Hoofdgerecht met vis

Aantal personen: 4 pers

Dit heb je nodig:

  • 300 g riso
  • 250 g gemengde zeevruchten (kan je in een diepvrieszak kopen)
  • 2 handen verse doperwtpeulen
  • 2 meiknolletjes
  • 1 broccoli
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 2 dl room
  • handje pompoenpitten
  • tuinkers
  • zout en peper

Zo maak je het:

1. Laat de zeevruchten ontdooien in wat lauwwarm water. Schil de meiknollen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de broccoli in roosjes. Als je verse doperwten gebruikt moet je deze doppen. Doppen gaat het makkelijkste als je met je duim aan de bovenkant van een peul bij de naad het een klein beetje open drukt, en dan je vinger naar beneden haalt zodat je de erwten eruit ritst. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
2. Zet 2 pannen met water en zout op. De ene is voor de groentes, de ander voor de riso. Als het water van de ‘groentepan’ kook, blancheer je de groentes. Begin met de meiknol, dan de broccoli en als laatste de doperwten. Je doet dit vanwege de kleur. Van meiknol blijf het water wit, van broccoli groen en als water van doperwten even opstaan word het grijs. Meiknol en broccoli hebben een paar minuutjes nodig, tot ze beetgaar zijn. Verse doperwten hebben ong. 2 minuutjes nodig, maar haal tijdens het blancheren de pan van het vuur, dan blijven ze mooier. Koel de groentes af in ijskoud water.
3. Kook de riso beetgaar. Giet het af en doe het weer terug in de pan. Voeg de groentes, pompoenpitten en de room toe, breng het op smaak en verwarm alles op laag vuur. Bak ondertussen de zeevruchten snel een paar minuutjes op hoog vuur. Serveer de riso in een diep bord met de zeevruchten erop. Garneer met tuinkers.

22

44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *