Kokspraat, Reviews

Voorjaars foodpost, wat ontving ik de laatste tijd?

Foodpost, alweer? Yessss lieve mensen het is alweer dik voorjaar, voor we het weten is het alweer zomer! De tijd vliegt écht en ik moet zeggen dat ik gewoon een beetje zenuwachtig word als ik me bedenk dat we het halve jaar alweer gehad hebben, het lijkt nog ZO kort geleden dat het oud& nieuw was! Maar goed, lente is voor mij toch wel het moment dat ik écht gelukkig word van de natuur. Nieuwe plantjes, bloemen, baby beestjes en vergeet niet al die heerlijke seizoensproducten! Ook afgelopen tijd ontving ik weer wat foodpost, voornamelijk uit de foodybox van PR bureau De kroon op het werk.

Steeds weer weten ze leuke producten in de spotlights te zetten. Eerlijk gezegd denk ik vaak wanneer ik de box binnen krijg van ‘wat moet ik hiermee?’ omdat het soms al verwerkte producten zijn maar toch ben ik steeds blij verrast met de inhoud en kan ik er vaak wel wat lekkers van maken. Niet alles wat ik ontving heb ik benoemd, sommige verdienden het gewoon net iets meer om uitgelicht te worden dan andere haha. Hieronder even wat producten in de spotlight, wat zijn jouw favoriete food producten van dit moment?

Apetina heeft een ruim assortiment in witte kaas producten en ik mocht de witte kaasblokjes met zongedroogde tomaten proeven. Erg lekker! Ik vind kaas sowieso altijd wel lekker en met feta achtige kaasjes maak je me écht blij, de zongedroogde tomaten zijn een lekkere toevoeging. In een salade komen deze witte kaasblokjes helemaal tot hun recht maar ook smaken ze goed op een borrelplank of gemalen als spread. Er zat ook een oranje paprika bij die ik in de oven roosterde en door een salade deed.

foodpost

Heks’n kaas ken je vast wel, die lekkere dip van roomkaas en kruiden die inmiddels razend bekend is. Ze hebben nu een nieuwe variant, de heks’n kwark. Mijn favoriet blijft toch het origineel maar de kwark variant is wel wat gezonder en daarom prima voor tijdens de lunch, door de soep of door de pasta als saus met lekker wat groenten als prei en bleekselderij. Ik serveerde de heks’n kaas bij de barbecue als lekker dipje voor bij het brood en de kwark smeerde ik op mijn crackers als lunch.

foodpost

De appelmoes van servero die ik ontving was lekker. Nou smaakt appelmoes eigenlijk altijd wel goed, het grote voordeel van deze appelmoes is dat het 100% appel is en dus geen toegevoegde suiker bevat. Als ontbijt neem ik weleens een smoothie en ik heb hier de appelmoes in gebruikt, het geeft een zoete smaak en dat zonder suiker. Ik had de appelmoes original maar de varianten ‘met stukjes’ of ‘biologisch’ zijn ook verkrijgbaar.

foodpost

Van het paddenstoelen pakketje van Funghi Funghi werd ik heel blij! Lekkere paddenstoelen die overal voor inzetbaar zijn. Gewokt in een Oosterde maaltijd, door een romige risotto of zoals ik het maakte in een heerlijk ontbijtrecept. Dit recept komt binnenkort online maar ik kan je verzekeren.. De paddenstoeltjes komen hier heerlijk tot hun recht!

foodpost

Tommie’s tomaatjes, ken jij ze?

Heerlijk zoete tomaatjes en als foodpost ontving ik de nieuwste soort, de mini tommie’s. Schattig kleine tomaatjes maar waarom iemand per se zulke kleine tomaatjes wilt snap ik niet helemaal. Het is wel een voordeel dat je ze niet hoeft te snijden om te verwerken haha, de smaak was in ieder geval erg lekker! Ook deze lekkere tomaatjes gingen in het ontbijtrecept van de paddenstoelen..

foodpost

Lasagne van sojabonen? Het kan allemaal! Risenta komt met een pasta serie op de markt die volledig glutenvrij is omdat het gemaakt is van sojabonen! Er zijn lasagne bladen verkrijgbaar maar ook spaghetti en fettuccine. Ik heb hier eerlijk gezegd nog niks mee gemaakt maar ik ben erg benieuwd, wel zag ik al bij andere bloggers dat het een lekkere pastasoort is. Het deeg bevat 4 keer meer eiwitten en 6 keer meer vezels dan gewoon tarwedeeg dus voor een gezonde, voedzame pastamaaltijd moet je bij deze pastasoorten zijn.

foodpost

De kaascrackers van Roka zijn écht superlekker!

De cheddar& onion crackertjes heb ik allemaal in m’n eentje opgesnackt haha, oeps! De Goudse kaas variant was ook erg lekker. Super lekkere kaassmaak en heerlijk voor bij de borrel, als tussendoortje of om bij een salade te serveren.

foodpost

Bij de foodpost van het voorjaar zat ook, hoe kan het ook anders, een bierpakket. Een Belgisch Leffe pakket welteverstaan met Leffe biertjes maar ook 2 kaasjes die gemaakt zijn met Leffe bier. Lekker! Ik ben geen bierfan maar Bas vond het blond biertje erg lekker en de 2 kaasjes smaakte goed. Je proeft niet meteen bier terug in de kaas maar het heeft een lekkere smaak. Ik maakte hier een heerlijk avondmaaltje mee, dit recept hebben jullie ook nog tegoed.

foodpost

Verder ontving ik nog een paar pakketjes maar hier ga ik verder nog niks over zeggen, hier ga ik namelijk nog stiekem leuke projectjes mee doen of winacties houden. Houd de blog dus goed in de gaten om kans te maken, kende jij deze producten al of ben je benieuwd naar een bepaald product? Haast alles is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, hoe fijn is dat?! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *