Overig, Recepten, Snacks

Volkoren blini’s met gerookte zalm en avocado crème

Volkoren blini’s met gerookte zalm en avocado crème zijn super chique hapjes. Ik maakte deze hapjes eens voor een etentje waarbij iedereen iets gezonds mee zou nemen en we als een soort buffet konden eten. Het gebruik van volkorenmeel maakt het lekker voedzaam, de avocado bevat goede vetten en de zalm ook! En dan is het nog eens superlekker ook! Toppertje toch? 😀 Hoeveel blini’s je eruit haalt is een beetje afhankelijk hoe groot je ze maakt, ik heb er ongeveer 20 uit gehaald.
Snacks
Aantal stuks: Ongeveer 20
Dit heb je nodig:
  • 200 ml lauwe melk
  • ½ zakje gist
  • 1 tl suiker
  • 150 g volkorenbloem
  • 2 eieren, eidooier en eiwit gesplitst
  • ½ avocado
  • ½ citroen, sap
  • zout
  • zonnebloemolie
  • 100 g gerookte zalm
  • optioneel wat gerookt zeezout

Zo maak je het:

  1. Meng de melk, de suiker en het gist en laat het 5 minuutjes staan. Pak de helft van je geperste citroensap en een keukenpapiertje en maak hiermee een kommetje en je mixer vetvrij. Sla het eiwit op tot het goed stijf is. Mix in een tweede kommetje de eidooier, hiervoor hoeft het niet vetvrij te zijn dus je hoeft je mixer niet eens af te spoelen.
  2. Voeg de bloem, een snufje zout en de melk toe aan de eidooier. Spatel het luchtig en snel, zo hou je zo veel mogelijk lucht erin en krijg je mooie luchtige blini’s.
  3. Spatel nu de eiwit door het beslag. Je beslag is nu af. Als je een spuitzak hebt kun je het hierin doen, anders kun je met een lepel ook ‘hoopjes’ scheppen en deze bakken.
  4. Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin een paar hoopjes van het blinibeslag. Ze moeten een paar minuutjes per kant. Blijf erbij, ze moeten mooi kleuren maar niet verbranden. Ik zet het vuur per kant eerst vrij laag zodat het kan garen en daarna iets hoger zodat het een mooi kleurtje krijgt. Je kunt de blini’s warm en koud eten. Serveer je ze liever warm? Bewaar ze dan even in aluminiumfolie.
  5. Maak de avocado crème door avocado, de andere helft van het citroensap en wat zout in een keukenmachine fijn te draaien. Wanneer je geen machine hebt kun je het met een vork heel fijn prakken, zorg dan wel dat je een erg rijpe avocado gebruikt.
  6. Leg alle blini’s mooi naast elkaar op bijv. een schaal. Smeer op elke blini wat van de avocado crème (met een lepel of met behulp van een spuitzak) en leg hierop een stukje zalm die je van de plakjes scheurt. Voor het opdienen heb ik er nog wat gerookt zeezout over gestrooid, doe dit er eventueel over voor een extra smaakexplosie.
volkoren blini's met gerookte zalm en avocado crème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *