Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Volkoren bananenbrood met chocolade, cranberry en walnoot

Volkoren bananenbrood met chocolade, cranberry en walnoot, hmm! Ik heb genoten van dit bananenbrood. Ik had nog een voorraadje rijpe bananen liggen en wou een gezond bananenbroodje maken. Ik kwam verschillende recepten tegen en heb dat een beetje gecombineerd. Ik voegde wat extra ingrediënten toe en toen kwam dit eruit. Stiekem verwachtte ik dat dit volkoren bananenbrood niet zo lekker zou worden omdat er geen suiker en boter in zit. Wat een vergissing, het was écht lekker! Het smaakt naar een plak smeuïge chocoladecake en de cranberry’s maken het alsnog zoet. Een prima snack, toetje of als onderdeel van je ontbijt. 

volkoren bananenbrood

Toetjes&andere zoetjes
Aantal: 1 bananenbrood, ongeveer 12 plakken

Dit heb je nodig:

  • 175 g volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • ½ tl vanille poeder (of 1 stokje)
  • 500 g rijpe banaan (ca. 4/5 stuks)
  • 110 g ei (ca. 2 L stuks)
  • 125 g magere kwark
  • 1 grote el cacoapoeder
  • 100 g pure chocolade 80%
  • 100 g cranberry’s
  • 40 g walnoot
  • ½ el zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Wel de cranberry’s in 200 ml warm water.
  2. Meng het meel, de cacaopoeder, het bakpoeder en het zout. Prak in een andere kom de bananen met een stamppot stamper, er mogen nog wel een paar stukjes in zitten. Meng de bananen met de eieren, de vanille en de kwark.
  3. Spatel het bloemmengsel door het bananenmengsel. Giet de cranberry’s af en knijp ze uit. Hak de walnoten en de chocolade in stukjes en spatel dit samen met de cranberry’s door het beslag.
  4. Vet een cakeblik (van 15 cm) in met de zonnebloemolie. Schenk het beslag erin en bak het bananenbrood in 55-60 minuten gaar. Check met een prikker of de cake gaar is, als je de prikker erin prikt en eruit haalt moet de prikker droog zijn.

volkoren bananenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *