Gouda, Hotspots

Unique, restaurant/wijnbar Hotspot in Gouda

Unique, wijnbar/restaurant
Adres: Prins Hendrikstraat 196, 2802 JN, Gouda
Telefoon nummer: 0182-359469
Website: http://restaurantunique.nl

Unique is een prachtige zaak in Gouda. Toen hier laatst een bloggers meeting werd georganiseerd door Debby van de blog Deb’s Bakery& Kitchen keek ik m’n ogen uit, wat een mooie zaak zeg!

Een prachtig groot wijnrek, mooi gedekte tafels en grote lampen. Het was een super gezellige middag, zo merk je echt weer dat foodbloggers altijd wat te kletsen hebben. Geef ze een bord, eten en een camera en je kunt ze uren achter laten haha. We hebben geen tijd meer gehad voor de complete dagplanning maar ach, dan heb je weer een nieuwe reden om af te spreken toch? 🙂 Super leuk alle leukerds eens in het echt ze zien in plaats van alleen via social media!

unique

unique

unique

Het was zo geregeld dat we een lunchmenu kregen met 5 kleine gerechtjes, zo konden we goed proeven wat Unique allemaal te bieden heeft en konden we ondertussen lekker bijpraten. We hadden zelf de keuze er wijn of water bij te drinken maar voor de gewone doordeweekse middag ging ik toch maar voor een watertje haha. Omdat ik niet zo’n ontzettende vleeseter ben de laatste tijd heb ik voor de zekerheid maar aangegeven dat ik geen vlees eet, vis eet ik wel gewoon. We starten met een stukje huis gerookte zalm met radijs en een mierikswortel crème. Lekker!

Ik baal alleen een beetje dat de mooie lange tafel waar we met z’n allen aan zitten echt op een vreselijke plek staat qua licht, de foto’s zien er niet uit en vanaf de gang daarna loop ik steeds even naar het tafeltje bij het raam. Het restaurant was verder tijdens de lunch gesloten dus niemand had last van me, foodbloggers blijven foodbloggers hé.. 😉 Overigens doet alleen Debbie met me mee, de rest besluit er gewoon het beste van te maken of de camera gewoon weg te laten, daar vond ik de gerechtjes alleen veel ste mooi voor.

Hierna volgt het ‘vegetarische pleziertje’ zoals ze het bij Unique noemen en het is écht heerlijk!

Een avocadotartaar met aardappel kaantjes en een Oosterse vinaigrette, hmm. De vleeseters onder ons krijgen een parelcouscous voorgeschoteld met een runderham en uiencrème, ook zeker niet slecht! Het bisque soepje dat we tussendoor krijgen is fantastisch. Sterk van smaak dus het kleine glaasje is precies genoeg om van de delicate smaak te genieten.

Het stukje heilbot als hoofdgerecht is ook zó lekker, eigenlijk was alles heel lekker. De heilbot word geserveerd met een schuim van champagne en wat groenten garnituurtjes. Het dessert was de perfecte afsluiter; bloedsinaasappel met ijs, gesuikerde venkelzaadjes en olijfolie.

Alle gerechtjes waren stuk voor stuk goed op smaak en het zag er prachtig uit! Dit is zeker geen gesponsord stuk want we hebben gewoon betaald haha, gewoon de waarheid. 🙂 Ga er eens heen als je in Gouda bent of plan er een dagtripje in het leuke Gouda. Unique is van dinsdag tot zaterdag geopend vanaf 17.00 en voor de lunch is het geopend voor reserveringen.

 

unique

unique

unique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *