Brood, Recepten

Tosti met spinazie en tomaat

De tosti.. Wie kent het niet? Iedere kantine heeft het, kaas, ham, ananas.. noem maar op! Ik wou jullie nu mooi de geschiedenis over de tosti vertellen, ik kom alleen zo veel verschillende verhalen tegen.. welke klopt nou?! Dusja.. dan maar geen geschiedenis! Mijn geschiedenis met de tosti weet ik nog wel, op de basisschool fietste ik elke pauze samen met mijn beste vriendinnetje als gekken naar huis om snel een tosti te maken, te eten en weer naar school te racen omdat de les dan alweer begon. Toen ik een half aangebroken zak spinazie in de koelkast zag liggen besloot ik hier eens een variatie mee te maken.

Broodje
Aantal personen: 1 persoon recept

Dit heb je nodig:

  • handje spinazie
  • 1 plak kaas
  • 2 boterhammen
  • klein beetje boter
  • 1 tomaat
  • peper en zout
  • evt. ketchup voor erbij

Zo maak je het:

1. Snijd de tomaat in plakjes en verwarm het tostiapparaat alvast. Besmeer beide boterhammen aan 1 kant met wat boter, dit worden de buitenkanten van je tosti. Leg 1 boterham onderop, leg de plak kaas erop, een paar plakjes tomaat en de spinazie. Bestrooi het met wat zout en peper en leg de bovenste boterham erop.
2. Leg de tosti in het apparaat en laat het een paar minuten erin. Haal het eruit en snijd het in 2 delen, serveer evt. met wat ketchup.

tosti spinazie tomaat kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *