Brood, Recepten

Tosti met feta-spread, bosui en bacon

Een tosti met feta-spread, bosui en bacon. Helemaal niet moeilijk, wel super lekker. Het is ontstaan door, het zal ook eens niet, restjes. Om het spek zo ‘rauw’ ertussen te leggen leek me niet zo lekker maar om het eerst te bakken en weer een extra pan vies te maken had ik ook geen zin in. Ik heb het spek hierdoor eerst even op het ijzer laten bakken en dit werkte! Mocht je geen tosti-ijzer hebben, kun je de tosti ook heel goed in een pan met een klein beetje boter bakken.

Broodje
Aantal personen: 24541047-chef-hats-collection-cartoon-vector-illustration1

 

Dit heb je nodig:

  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakken ontbijtspek
  • 1 stengel bosui
  • 1 tomaat
  • 80 g feta
  • klein scheutje olijfolie
  • wat restjes kruiden, ik had bij elkaar een handje peterselie en basilicum

Zo maak je het:

  1. Leg de plakjes spek tussen de tosti ijzers en laat het een paar minuten ‘bakken’. Laat het hierna uitlekken op keukenpapier en maak het tostiapparaat even schoon met een nat doekje.
  2. Maal in een keukenmachine de feta, de kruiden en een klein beetje olie tot een spread. Mocht je geen keukenmachine hebben, hak het dan allemaal erg fijn en meng het door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaat in plakjes en de bosui in ringetjes. Besmeer de sneetjes brood met de spread, leg de bacon erop en eindig met wat tomaat en bosui. Rooster de tosti ongeveer 5 minuten.

tosti

tosti1

1 thought on “Tosti met feta-spread, bosui en bacon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *