Blogs, Hoofdgerechten met vis, Recepten

Toast Bretagne

Bij mijn vorige bedrijf maakte ik kennis met toast Bretagne, en ik was verkocht. Toen ik daar kwam werken was ik 7 jaar lang vegetariër geweest. Ik at geen vis of vlees, laat staan producten als mosselen of Hollandse garnalen. Ik vond het allemaal een beetje eng, maar wou toch uiteindelijk alles proberen. Wat heb ik al die jaren gemist zeg, het is zooo lekker! Ik heb er wat aardappeltjes, brood en salade bij gegeten, maar als je niet zo veel trek hebt, is wat brood en salade ook voldoende.

Hoofdgerechten met vis
Aantal personen:
 

3

Dit heb je nodig:

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1/2 gele ui
  • 2 kilo verse mosselen in schelp
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 4 pistoletjes
  • 5 grote aardappels
  • snuf gedroogde rozemarijn
  • olijfolie
  • zeezout en versgemalen peper
  • aioli
  • wat salade

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappeltjes en snijd ze in grove stukken. Doe ze met wat olijfolie, gedroogde rozemarijn en zeezout in een ovenschaal en meng alles en doe het in de oven. Het heeft ongeveer 40 minuten nodig, maar hou het in de gaten. Hussel het af en toe, zodat alle kanten lekker knapperig worden, maar niet verbranden.
2. Laat je wasbak vol lopen met water en spoel je mosselen. Als een mossel blijft drijven, is deze niet meer goed. Zet de mosselen aan met de ‘gewone’ ui in een pan, en blus het af met de wijn. Kook de mosselen gaar door om de minuut met de pan te schudden. Als alle schelpen open staan, zijn ze gaar. Giet het af en haal het vlees uit de schelpjes. Soms zie je dat een mossel een ‘baard’ heeft, hiermee hecht een mossel zich vast aan een mosselbank. Als je ziet dat er een soort haartjes uit je mossel steken, kan je deze er voorzichtig uit halen.
3. Snijd de knoflook fijn en de paprika en rode ui in reepjes. Zet je groentes aan, en voeg hierna de mosselen toe. Laat dit nog 2 minuutjes meebakken, en voeg dan de Hollandse garnalen toe. Doe ondertussen je pistoletjes in de oven, en bak die in ongeveer 8 minuutjes gaar en knapperig. Snijd ze dan doormidden.
Serveer je mossel-groentemengsel met het brood, wat aardappeltjes, sla en aiolie.

4

2
1

Follow on Bloglovin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *