Brood, Dip, saus& smeersels, Hapjes, Recepten, Voorgerechtjes

Tapenade van geroosterde paprika en olijf

Tapenade van geroosterde paprika en olijf is super lekker op een toastje, bij een kaasplank, bij de borrel maar ook door een pasta of op brood zal het goed tot zijn recht komen. Ik vind smeersels heerlijk, lekker met vrienden of gezellig met z’n tweeën praten en genieten van kleine hapjes. Wij aten deze tapenade bij een camembert in bladerdeeg uit de oven, dit recept zal ik snel online plaatsen want het was echt heerlijk! De paprika’s geven de tapenade van geroosterde paprika een zoete, frisse smaak. Je flanst deze tapenade zo in elkaar, de oven neemt de meeste tijd in beslag. 🙂

Je hebt olijven (en de rest van de ingrediënten natuurlijk ook) van verschillende soorten kwaliteit en ik adviseer je een middenmaat te nemen. Ga niet voor de allerduurste want je maalt het met andere smaken maar neem ook niet de goedkoopste, je bereid het verder niet dus een goede smaak is wel belangrijk. Wist jij trouwens al dat groene en zwarte olijven van dezelfde bomen komen? Groene olijven zijn eigenlijk nog niet rijp, de zwarte wel en daarom zijn ze zo anders van smaak! Olijven bevatten veel vitamine A en de rode paprika bevat veel vitamice C en vezels, neem dus nog maar een extra schepje tapenade! 🙂 

tapenade van geroosterde paprika

Smeersel
Aantal: 1 weckpotje

Dit heb je nodig:

  • 3 rode paprika’s
  • 3 tl kappertjes
  • 5 gedroogde tomaatjes
  • 3 el zwarte olijven zonder pit
  • zout en peper
  • scheutje goede kwaliteit olijfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze ongeveer 30-45 minuten. Je moet ziet dat de paprika schil los laat. Wanneer de schil zwart blakert is dit niet erg. De schil gaat er zo vanaf dus je hebt geen last van de verbrande schil. Doe de paprika’s in een luchtdicht bakje met de deksel erop of doe ze in een kom en dek deze strak af met plastic folie. Laat ze hierna een kwartier staan op kamertemperatuur.
  2. Hierna zijn de paprika’s als het goed is makkelijk te pellen. Haal de velletjes van het vruchtvlees en spoel de pitjes eraf onder de kraan, snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender of gebruik een staafmixer om te tapenade te malen, het mag best grof blijven. Met de olijfolie maak je de tapenade smeuïg maar ook gladder en dunner dus doe eerst een klein beetje erbij en voeg eventueel hierna nog wat extra toe. Breng de tapenade op smaak met peper en zout en klaar is de tapenade van geroosterde paprika, eet smakelijk!tapenade van geroosterde paprika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *