DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten, Snacks, Soepen& salades

Springrolls met glasnoedels, wakame en sojaomelet

Springrolls zien er altijd zó mooi uit! En oké, het is even een werkje maar het geeft serieuze voldoening als je je insta- waardige rolletjes opsmult. Het mooie van springrolls is dat je er alle kanten mee uit kan, ze zijn met van alles te vullen. Vlees, vega, vis of zelfs zoet, alles kan als het maar in de rol past. Ik vulde deze springrolls met glasnoedels, amandelen, wakame, radijsjes, een sojaomelet en wat maanzaadjes voor de sier. Lekker met wat zoute sojasaus om als lunch te eten. Springrolls zijn ook gemakkelijk mee te nemen naar kantoor of het park. Neem dan een klein extra bakje mee voor de sojasaus.

Wanneer je ze met lekker veel groentes vult heb je een gezonde variatie op de standaard boterham tussen de middag, een springroll is eigenlijk een verpakte salade dus een echt vitaminebommetje. Het vouwen vond ik in het begin nog wel even lastig maar na een paar gerold te hebben werd het steeds makkelijker en mooier. En ach, als de smaak maar goed is toch? 🙂

springrollsspringrolls

Lunch, Snack, Do It Yourself
Aantal: 10 rolletjes

Dit heb je nodig:

 • 50 g glasnoedels
 • 125 g wakame
 • 3 eieren
 • 4 el sojasaus
 • 10 springroll vellen
 • 7 radijsjes
 • handje ongezouten amandelen (met velletjes)
 • maanzaadjes
 • zonnebloemolie
 • sojasaus

Zo maak je het:

 1. Lees op de verpakkingen van de glasnoedels en de springroll vellen even hoe je het moet bereiden. Bij mij moest ik de noedels een paar minuten weken in heet water en daarna afspoelen en de vellen hoefden steeds maar 10 seconden te wellen maar omdat dit weleens anders kan zijn zou ik het even checken. Bereid de glasnoedels alvast, spoel het af en laat het goed uitlekken. De vellen week je pas op het moment dat je ze per stuk verwerkt, niet eerder want dan is het lastig te vouwen.
 2. Kluts de eieren met de sojasaus en verhit een koekenpan met een klein scheutje zonnebloemolie. Giet het eimengsel in de hete pan. Wanneer de onderkant een beetje gestold is klap je het eitje dubbel zodat het een omelet word. Laat het heel even doorgaren en zet dan het vuur uit. Laat het een klein beetje afkoelen en schep het dan op een snijplankje. Snijd de omelet in reepjes. Snijd de radijsjes in plakjes. Zet alles klaar zodat je het makkelijk kunt pakken, nu kan het rollen beginnen.
 3. Week steeds 1 vel rijstpapier in warm water (lees dus even hoelang op de verpakking). Leg het vel op een snijplank. In het midden leg je de vulling, de zijkanten blijven vrij zodat je daarmee kunt rollen. Hou ook de uiteindes een beetje vrij. Begin met wat maanzaadjes over het midden te strooien en hier een rijtje radijsjes over te leggen. Leg er dan wat wakame en omelet over. Verdeel hier wat glasnoedels en amandelen over. Vouw de rol dicht door eerst de bovenkantjes in de vouwen en hierna de zijkanten te rollen. Bekijk ook dit filmpje even om te zien hoe het rollen in z’n werk gaat, een filmpje is even wat duidelijker dan het uittypen. 😉
 4. Herhaal dit steeds en serveer het met een beetje sojasaus. Eet smakelijk!

springrollsspringrolls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *