Recepten, Soepen& salades

Spicy spinaziesoep met kokosmelk, knoflook en limoen

Spicy spinaziesoep met kokosmelk, knoflook en limoen. Ik vond het super lekker soepje maar toen ik aan een collega vertelde dat ik spinaziesoep ging maken keek ze me aan alsof ik niet goed wijs was. Nu kan ik me ergens wel voorstellen dat het niet zo lekker klinkt maar écht.. Probeer het eens. 🙂 Ik ben nou eenmaal een spinazie fan maar de combinatie met de kokos en de pepertjes maakt het een super lekker soepje.

Rode pepers zorgen dat je verbranding iets sneller gaat en het warme gevoel dat je krijgt wanneer je iets pittigs eet geeft je zo’n lekkere boost! Met wat brood en/ of een salade heb je meteen een volledige maaltijd vol vitamientjes. Dit recept is voor ongeveer 4 tot 6 koppen soep, let hierbij wel op dat je graag een tweede kop inschept dus als je 6 eters hebt kan het wat weinig zijn. 🙂

Soep
Aantal: 4 tot 6 koppen

Dit heb je nodig:

 • 4 sjalotjes
 • 3 verse knoflooktenen
 • ½ rode peper
 • scheutje zonnebloemolie
 • 500 g gewassen spinazie
 • 750 ml water
 • 2 tl groenten bouillonpoeder
 • 200 ml kokosmelk
 • ½ limoen, het sap

Zo maak je het:

 1. Maak de sjalotjes en de knoflookteentjes schoon en snijd het fijn. Verwijder de pitjes van de rode peper (tenzij je van écht spicy houd) en snijd de peper fijn. Verhit de scheut zonnebloemolie in een kookpan en zet de sjalotjes, knoflook en de peper aan tot de lekkere geuren goed vrijkomen.
 2. Doe hierna de gewassen spinazie erbij en laat het op middelhoog vuur wat slinken. Giet het water en de bouillonpoeder erbij en breng het aan de kook, laat hierna de smaken nog 10 minuutjes op laag vuur door de soep trekken.
 3. Doe hierna de kokosmelk (hou evt. een klein beetje apart zodat je dit voor de sier op het laatst in een kopje kan schenken) en het limoensap in de soep, verwarm alles nog een paar minuutjes tot het goed heet is en dan is de spicy spinaziesoep helemaal af, eet smakelijk!

 

Dit recept is ontwikkeld voor VrouwFit. Dit is zonder enkele vorm van sponsoring, we vinden het gewoon leuk om op deze manier elkaar te versterken. 

spicy spinaziesoep spicy spinaziesoep

1 thought on “Spicy spinaziesoep met kokosmelk, knoflook en limoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *