Bijgerechten, Recepten

Sperziebonen met eiersaus

Sperziebonen met  een eiersaus is weer eens wat anders als het standaard groentensausje dat je in je voorraadkast hebt liggen. Het ziet er misschien niet zo lekker uit op de foto (ik schaam me bijna deze foto te plaatsen haha), het smaakt goed! Het citroensap in het sausje maakt het lekker fris en de boontjes zijn nog knapperig, ik wil dit vaker eten!

Bijgerecht
Aantal personen: 4 pers

Dit heb je nodig:

  • 500 g speziebonen
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 el citroensap
  • 0,25 liter kookvocht van de sperziebonen
  • 3 el witte wijn
  • half bosje bieslook
  • 3 eieren

 

Zo maak je het:

  1. Zet een pan op met ruim voldoende water en wat zout. Wanneer het water kookt blancheer je de sperziebonen ongeveer 5 minuten. Giet de sperziebonen af en bewaar 0,25 liter van het kookvocht om de saus mee te maken. Spoel de sperziebonen koud af, dit voorkomt verkleuring.
  2. Kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Laat de boter in een pannetje smelten en voeg dan de bloem toe. Laat dit even garen en roer af en toe met een spatel, dit heeft een paar minuutjes nodig. Blus het af met de wijn en het citroensap, laat het koken en voeg dan het kookvocht toe. Breng opnieuw aan de kook.
  3. Knip of snijd de bieslook in stukjes. Wanneer de saus kookt zet je het vuur laag en roer je het ei en de bieslook erdoor. Verwarm de boontjes even opnieuw in de saus of als je de groenten apart wilt serveren in een klontje boter. Serveer de sperziebonen met de saus.
sperzieboon met eiersaus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *