Kokspraat, Reviews

Geproefd: Spelt squares

Spelt squares zijn crackers van speltmeel, gemaakt door de Farm Brothers. Deze spelt squares zaten in een foodbox die ik had gekocht. Het zag er zo lief uit, kleine crackertjes in een superleuke verpakking, ik besloot ze te reviewen.

spelt squares

Het doet vermoeden alsof de Farm Brothers Amerikaans zijn of iets dergelijks door de Engelse teksten. Niks is minder waar, Herman en Freddy zijn 2 Hollandse jongens!

Ze groeiden op in het Groene Hart waar gezond eten  ze vanuit huis af werd meegebracht. Het viel hun op dat al hun vrienden er weinig verstand van hadden. Ze wouden hier iets mee doen en ze ontstond ‘The Farm Brothers’, gaaf hé!

De spelt squares zijn biologisch, hebben een lage GI index score (dit is hoe snel je bloedsuikerspiegel veranderd) door het gebruik van spelt en ze zijn geschikt voor vegetariërs. Het speltmeel word grof gemalen waardoor veel voedingsstoffen erin blijven zitten en waardoor het een lekkere stevige structuur krijgt. Spelt geeft geleidelijk energie af waardoor je er langer energie van hebt. Het word vaak minder gemanipuleerd door de voedselindustrie als andere granen. Of het nou beter is dan gewone tarwe, daar zijn de meningen over verdeelt maar het bevat in ieder geval veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen, het kan dus geen kwaad. 🙂

Ik at de versie Sea Salt & Rosemary maar ze hebben ook Tomato Bruschetta en Curry & Cheese. Ik vond de crackertjes erg lekker, ze zijn goed krokant en de rozemarijn en zout smaak proefde je er goed vanaf. Wel moet ik zeggen dat ik ze zo ‘los’ toch niet echt een succes vond, net zoals een gewone kale cracker. Toen ik ze met wat smeerseltjes at vond ik ze dan wel weer lekker. Ik zou ze dus niet zo snacken maar om bij een borrelplankje te leggen zijn ze weer eens wat anders dan het ”LU” crackertje.

De adviesprijs is €2,79 per zakje van 125 gram.
Het lijkt niet heel veel maar het vult behoorlijk. Geef je binnenkort een feestje met hapjes, zet deze dan vast op je boodschappenlijstje. 🙂

 

spelt squares

spelt squares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *