Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Simpele vegetarische moussaka

 Simpele vegetarische moussaka is een ideaal gerecht.
Ik heb het in de middag klaargemaakt en toen we wouden eten hoefde het alleen nog even de oven in. Deze simpele vegetarische moussaka kan je dus makkelijk de dag ervoor bereiden en wanneer je een drukke dag hebt alleen de oven in schuiven. Het was écht heel lekker, eigenlijk veel lekkerder dan ik had verwacht, en dat zonder echte ‘koolhydraat’ erbij! Lekker vullend maar toch redelijk licht. Manon had niet eens door dat ze vegetarisch at, je kunt het een vleeseter dus prima voorschotelen! 😉
 simpele vegetarische moussaka
Hoofdgerecht zonder vlees
Aantal personen: recept voor 2 twee personen
 
Dit heb je nodig:
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 180 g vegetarisch gehakt
  • 350 g passata
  • 1 aubergine
  • handje (slankie) geraspte kaas
  • gemberpoeder
  • kaneel
  • cayennepeper
  • komijnzaad
  • zout
  • arachideolie

Zo maak je het:

  1. Zet een pan op met wat water en zout om zometeen de aubergine even in te blancheren. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit in een bakpan een beetje arachideolie en fruit de ui en de knoflook aan. Doe het gehakt erbij en rul het een paar minuutjes. Voeg naar smaak gemberpoeder, kaneel, cayennepeper, komijn en zout toe. Voeg hierna de passata toe en laat het een paar minuutjes ‘pruttelen’.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in plakken en blancheer deze 2 minuten. Giet het af en laat het uitlekken. Leg de helft van de aubergines in een ovenschaal. Beleg dit met de helft van de gehaktsaus, leg de andere helft van de aubergines erop en sluit af met de saus.
  3. Strooi wat slankie kaas erover en het is klaar om de oven in te gaan. Zet de schotel ongeveer een half uur in de oven. Het vult behoorlijk maar als je er nog nog iets bij wilt serveren kun je kiezen voor wat aardappelpartjes, stokbrood of een groene salade. Ga je voor stokbrood, time het dan zo dat je als de moussaka nog 10 minuten in de oven moet je het stokbroodje erbij doet, is het even snel klaar! Ik had er een broodje bij en we hadden zelfs nog moussaka over! Dit was trouwens geen enkel probleem, koud als lunch is het de volgende dag ook nog steeds heerlijk. Eet smakelijk!

    simpele vegetarische moussaka
    Dit was nog over de volgende dag. Nog steeds erg lekker! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *