Bijgerechten, Hoofdgerechten met vis, Recepten, Soepen& salades

Simpele maaltijdsalade Niçoise

Niçoise salade komt oorspronkelijk uit de stad Nice in Frankrijk. Er zijn verschillende recepten, elk recept beweert de échte salade Niçoise te zijn. Het is in ieder geval altijd een basis van sla, tonijn, groentes en ei. Wat je in andere recepten ook nog weleens ziet is wat extra ansjovis, kappertjes, knoflook, paprika en sperzieboontjes. Ik heb tonijn uit een blikje gebruikt, je kunt ook verse tonijn gebruiken. Verse tonijn is lekkerder maar dit is dan ook wel meteen 4 keer zo duur, dit is dus iets wat je zelf even moet kiezen. Mocht je toch voor verse gaan, haal het dan wel écht vers bij een visboer en niet uit de supermarkt. Je eet de tonijn dan rauw dus is de versheid dan erg belangrijk. Het is snel klaar, lekker en gezond. De krieltjes maken het vullend waardoor het als diner prima geschikt is maar ook als lunch misstaat het niet. Het is trouwens ook een makkelijke salade om mee te nemen! Ik heb deze salade heel makkelijk gemaakt met ingrediënten die ik nog in huis had. Wanneer mijn vriend niet mee eet en ik dus voor mezelf kook heb ik vaak niet echt zin om iets bijzonders te koken, het kan dan zomaar een simpel broodje worden of een afhaal portie kibbeling. Stom hé? Dit is juist de kans iets te maken wat hij niet lekker vind maar alleen is ook maar zo.. Alleen en saai haha.. Herkenbaar of ga jij juist helemaal los wanneer je alleen bent? 

salade Niçoise

Salade, Lunch, Diner met vis

Aantal: 

Dit heb je nodig:

  • 40 g veldsla
  • 2 eieren
  • 1 blikje tonijn in light mayonaise (het merk Princes verkoopt dit)
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 5 krieltjes
  • 10 groene olijven
  • olijfolie van goede kwaliteit

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de krieltjes in een ovenschaaltje, snijd ze 1 keer door en strooi er een beetje zout en olie over. Doe ze ongeveer 15/20 minuten in de voorverwarmde oven, ze moeten goed gaar zijn. Je kunt dit checken; als je met een scherp mesje erin prik moet het door de aardappel heen gaan en geen weerstand geven.
  2. Doe de eieren in een steelpannetje en zet ze onder water. Breng het water aan de kook en wanneer het kookt, kook je de eieren nog 6 minuten af. Laat ze daarna schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  3. Was de veldsla en droog het in een slacentrifuge of dep het met wat papier. Snijd de tomaatjes doormidden, de olijven in ringetjes en de rode ui in dunne, halve ringen.
  4. Doe de veldsla in een kom. Verdeel de krieltjes, het blikje tonijn, de tomaatjes, de eieren, de ui en de olijven erover en besprenkel het geheel nog met wat olijfolie. Klaar is je salade Niçoise, eet smakelijk!

 

Dit recept is ontwikkeld voor Vrouwfit. Dit doe ik puur omdat ik het leuk vind en mensen graag laat zien dat gezond eten geen straf is. Verder is er geen manier van sponsoring.salade Niçoise

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *