Bijgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Shakshuka met venkel, bonen en hüttenkäse

Shakshuka is een Oosters éénpansgerecht. Het is eigenlijk een gevulde pittige tomatensaus met eitjes erin. Je kunt groentes, bonen of wat vlees toevoegen, het is een recept waarmee je alle kanten op kunt. Ik maakte het recept in 2 verschillende pannen. De mooie gietijzeren pan die op de foto te zien is en een gewone koekenpan. Ik merkte dat de gietijzeren pan veel harder ging dan de gewone koekenpan, let dus altijd even op hoe snel alles bij jouw pannen gaat. Je kunt het met wat brood, rijst of aardappelpartjes eten maar de bonen in dit gerecht maken het al snel goed vullend. 

Hoofdgerecht zonder vlees, Bijgerecht
Aantal personen:  (wij aten dit met 2 pers als hoofdgerecht en hadden nog veel over als lunch)

Dit heb je nodig:

  • 1 venkel
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen anijspoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 900 g tomatenblokjes uit blik
  • 420 g chilibonen uit blik
  • 150 g hüttenkäse
  • 5 eieren
  • koriander
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Maak de teentjes knoflook schoon en snijd ze fijn. Maak ook de paprika’s, uien en venkel schoon en snijd het allemaal in blokjes. Verhit in een koekenpan met een goede dikke bodem wat zonnebloemolie. Bak hierin de knoflook en de groentes ongeveer 5 minuutjes.
  2. Voeg het anijspoeder, het paprikapoeder en de chilipoeder toe en roer het nog 2 minuutjes door. Spoel de chilibonen af met wat water, laat het uitlekken en doe het bij de groentes. Voeg ook de tomatenblokjes toe. Breng het aan de kook en zet hierna het vuur zachter, laat het lekker pruttelen.
  3. Maak met een lepel een inkeping in de saus. Breek een eitje en laat het in de inkeping vallen en herhaal dit vervolgens  tot alle 5 de eitjes over de shakshuka zijn verdeeld. Laat het met een deksel erop nog ongeveer 10 minuutjes garen. De eieren moeten er mooi gebakken uitzien.
  4. Verdeel de hüttenkäse en wat blaadjes koriander over de shakshuka. Serveer het direct uit de pan. Eet smakelijk!

 

shakshuka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *