Hoofdgerechten met vis, Recepten, Soepen& salades

Salade van quinoa, zalm, avocado en sugarsnaps

 Ik betwijfelde of een salade zonder dressing lekker zou zijn, maar het kan! Door alle smaken in de salade en de creme fraiche erbij heb ik geen enkel moment een dressing gemist. Ik vind dit een lekkere salade voor op een zomerse dag. Fris, niet zo vet (ook handig in de zomer) en gezond!

Hoofgerecht met vis, Salade

Aantal personen: 4 personen recept

2
Follow on Bloglovin
Dit heb je nodig:

  • 500 g zalm
  • 150 g quinoa
  • 200 g sugarsnaps
  • halve krop ijsbergsla
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 200 g crème fraîche
  • paar takjes dille
  • versgemalen peper en zeezout
  • olijfolie

Zo maak je het:

1.  Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat gaar. Leg de zalm in een ovenschaal met de huid naar beneden en bestrooi het met wat peper en zout. Besprenkel het met olijfolie en gaar het in de oven. Hoe lang dit moet, ligt aan de dikte van je zalm. Hoe dikker het stuk zalm is, hoe langer het in de oven moet. De zalm moet net aan gaar zijn, nog een beetje roze van binnen. Mijn stuk moest ongeveer 15 min.
2. Zet een pan heet water op en breng het aan de kook. Blancheer de sugarsnaps 3 min. en spoel ze goed koud. Snijd de komkommer doormidden en dan in plakjes. Snijd de ijsbergsla in kleine reepjes. Snijd de avocado doormidden en haal de pit weg. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
3. Meng de quinoa met de komkommer en de ijsbergsla. Leg in elk bord wat van de salade, en verdeel de partjes avocado erover. Als je zalm goed is, haal je met een vork steeds stukjes zalm van de huid af. Verdeel de zalm over de salade.
4. Snijd wat dille fijn (houd de topjes apart). Meng dit door de crème fraîche. Breng het op smaak met wat zout, peper en olijfolie. Garneer de salades met wat dilletopjes, en serveer de crème fraîche erbij.

Salade van quinoa, sugarsnaps, avocado en zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *