Recepten, Soepen& salades

Salade van pompoen met zelfgemaakte hummus

Bij herfst denk ik aan pompoenen, tijd om hier iets mee te doen dus. Ik heb er een salade en een soep van gemaakt.Β 

IMAG0789 IMAG0793

Salades
Aantal personen: 2pers
Dit heb je nodig:

  • 25 g gezouten gemengde noten
  • 100 g kikkererwten uit blik (uitlekgewicht), of gewelde gedroogde + stuk of 20 losse kikkererwtjes
  • 1 el Turkse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • Chillipeper
  • 12 langwerpige blokjes pompoen van 4 x 1,5 cm
  • 50 g gemengde rucola melange sla
  • 2 kleine tomaten
  • Zout en peper
  • Olijfolie (goede kwaliteit om koud te gebruiken)

Zo maak je het:
1. Maak de hummus door de uitgelekte kikkererwten te pureren met de yoghurt, fijngesneden knoflook, chilipeper, zout en wat limoensap. Verwarm een grillpan en grill de stukjes pompoen hierop. Leg ze hierna in een aluminiumpapiertje en bestrooi ze met zout en peper.
2. Maak van het aluminium een pakketje, en doe ze in de voorverwarmde oven van 180 graden. Voel af en toe of ze al gaar zijn, je moet er doorheen kunnen prikken. Leg de stukjes pompoen mooi op een bord neer en schik er wat sla omheen.
3. Maak kleine quenelles van de hummus, of leg gewoon hier en daar een klein hoopje. Snij de tomaten in partjes en leg ze erbij. Leg hier en daar wat nootjes, en verdeel er wat kikkererwten speels omheen. Sprenkel er als laatste wat olijfolie over.

IMAG0816

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *