Bijgerechten, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Soepen& salades

Salade van peer en pecorino met vijgen- mosterddressing

Salade van peer en pecorino met vijgen-mosterddressing. Lekker! De gekaramelliseerde uien en de peer geven het een lekkere zoete smaak, heelijk met de rode bieten als aardse tegenhanger. Een lekkere salade met een mooi herfstig tintje, hmm! Wij aten dit als maaltijdsalade. Mocht je dit als voor- of bijgerecht willen maken kun je de quinoa weglaten. Mocht je het nóg vullender maken zou je hier nog iets van bonen bij kunnen doen of er wat gebakken brood bij serveren, dit vonden wij echter niet nodig.

Ik maakte deze salade met de producten die ik als foodpost ontving. De pecorino, de olijfolie, de vijgen- mosterdchutney en de peer in dit recept heb ik in de foodybox gekregen. Bijzondere producten, die vijgen- mosterdchutney lijkt me ook heerlijk op een gewone kaasplank en de peer is een ras dat lekker sappig is maar niet lekt, handig!

Salade, hoofdgerecht zonder vlees, bijgerecht

Aantal: 2 personen

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel het hierna koud zodat het niet gaat plakken.
  • Maak de ui schoon en snijd het hierna in dunne, halve ringen. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur gaar. Wanneer de uien goed zacht en gaar zijn voeg je de basterdsuiker toe. Zet het vuur iets hoger en laat de uien karamelliseren, laat het hierna afkoelen.
  • Maak de dressing door de olijfolie, de vijgen- mosterdchutney en 1 el water met elkaar te mengen. Breng het hierna op smaak met peper en zout.
  • Snijd de peer in vieren, snijd en klokhuis eruit en snijd het daarna in mooie blokjes. Schil de komkommer in langwerpige plakken. Snijd de rode bietjes in blokjes.
  • Verdeel de spinazie over 2 borden. Dresseer de uien, komkommer, quinoa, bietjes, pecorino en de peer over de salade. Sprenkel lekker wat dressing over de salade, eet smakelijk!

Meer salades? Bekijk deze Hollandse groentenbowl of deze aardappelsalade met sticky bacon en knapperige mais eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *