Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Roti

Mijn 100e Facebook volger mocht een verzoekje doen en koos voor roti, dus dook ik de keuken in om roti te maken. Roti is eigenlijk een stoofschotel met kip, kerrie en rauwe aardappels. Het word geserveerd met rotiplaten. Dit zijn een soort pannenkoekjes die gemaakt worden door een deeg te maken met daarin een zetmeelhoudende vulling (aardappel of kikkererwt). Dit word vervolgens uitgerold en gebakken net als wraps. Je kunt deze pannenkoekjes zelf maken of bij een toko halen. Zelf vind ik het lekker er wat rijst bij te eten en omdat er ook al aardappels in het gerecht gaan heb ik de roti platen weggelaten, de zomer komt eraan dus de koolhydraten worden weer wat geminderd. 🙂 Gebruik kerrie massala, dit is wat lekkerder

als normale kerrie en is super goedkoop te halen bij bijv. een Turkse supermarkt, net als de kippendijen; dijen zijn veel malser als kipfilets waardoor de roti veel lekkerder word! Dit was de eerste keer dat ik een ei frituurde, erg lekker, het lijkt een beetje op de gebakken eieren van de Chinees. Origineel word kouseband bij roti gebruikt maar sperziebonen gaan ook prima.

roti

Hoofdgerecht met vlees
Aantal personen: 4 pers

Dit heb je nodig:

  • 700 g kippendijen
  • 2 uien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el kerriepoeder massala
  • 4 aardappels met schil
  • 2 tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 350 g sperziebonen
  • rijst

Zo maak je het:
1. Snipper de uien en snijd het knoflookteentje fijn. Was de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd ook de tomaten in blokjes. Maak de sperziebonen schoon door de uiteinde eraf te snijden en ze dan te halveren. Controleer de kippendijen, meestal zijn ze al helemaal schoon maar er kan nog een klein stukje bot aan zitten, snijd dit er dan af. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de ui, knoflook en de kip tot het goed is aangezet.
2. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe en bak het even mee. Doe dan de rauwe aardappels erbij en de blokjes tomaat en giet er wat water bij. Het moet niet onder wat staan, ong. een centimeter eronder. Doe de deksel op de pan en laat het minimaal een half uur pruttelen. Laat het vuur op middelhoog vuur staan.
3.Verwarm de frituur op 160 °C. Zet 3 pannen op; een kleine en 2 middelmatige. Wanneer het water in het kleine pannetje kookt, kook je de eieren 5 minuten (je zet ze dus niet meteen al op). Spoel ze hierna koud en pel ze voorzichtig, de dooier is nog helemaal zacht dus wanneer je te hard doet gaat het ei kapot. Laat ze op een bord met wat keukenpapier even drogen.
4. Wanneer de 2 andere pannen koken doe je in allebei wat zout, blancheer in 1 pan de sperziebonen en kook in de andere pan de rijst. Frituur de eieren tot ze goudbruin worden. Hou de eieren wel goed in de gaten, net als bij een kaassoufflé klapt het als je het er te lang in laat dus loop ondertussen niet weg.
5. Proef de roti en voeg naar smaak nog wat kerrie of zout toe. Serveer de roti met de sperziebonen, de rijst en de eieren.

roti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *