Hoofdgerechten met vis, Recepten

Romige pastaschelpjes met zalm en broccoli

Hoofgerecht met vis

Aantal personen: 4 personen recept

Dit heb je nodig:

  • 400 g pastaschelpjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 375 g wilde zalm (diepvries)
  • 400 g broccoli
  • 400 g tomaten
  • 200 g crème fraîche
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el pijnboompitjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

1. Snijd de tomaten in stukjes en de broccoli in roosjes. Kook de pasta in ruim water met wat zout beetgaar. Blancheer de broccoliroosjes in een andere pan met water en zout ongeveer 3 min.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min aan. Schep de stukjes tomaat en de geblancheerde broccoli erdoor en bak het een paar minuutjes. Schep regelmatig om.
3. Schep de crème fraîche erdoor en breng het tegen de kook aan. Draai het vuur laag, voeg de kaas toe en laat de kaas langzaam in de room smelten, vergeet niet te roeren. Leg de zalmfilet in z’n geheel in de saus en stoof het met de deksel op de pan in ongeveer 6 min. rosé. De zalm wat uit elkaar gaan vallen maar dat is niet erg, zo krijg je lekkere stukjes zalm door je pasta. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
4. Giet de pasta af en schep de pasta op de borden. Verdeel er de zalm met de groenten en de kaassaus over en bestrooi het met de pijnboompitjes.

pasta zalm broccoli
Niet blij met de foto maar toch.. Een foto kan nog zo mooi zijn, de smaak is ook belangrijk! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *