Bijgerechten, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Soepen& salades

Rode linzensoep met zoete aardappel en currykruiden

Rode linzensoep is altijd lekker en deze variant met pompoen en currykruiden is daar dan ook een goed voorbeeld van. Heerlijk kruidig comfortfood. Ik maakte een flinke pan, vroor hierna wat bakjes in en haalde elk weekeind een bakje soep uit de vriezer. Op een weekeinddag met een lekker kommetje soep en daarbij wat brood met smeersels.. Heerlijk!

In deze rode linzensoep gaan currykruiden van The Green Gypsy. De kruiden van deze toffe chick hebben allemaal leuke namen, ik heb er een paar geproefd en ben er heel tevreden over. Mocht je dit nou niet aan willen schaffen kun je de soep ook op smaak kruiden met wat paprikapoeder, gemberpoeder, komijn en gemalen koriander. Eerder maakte ik ook al deze roze linzensoep met aubergine en ras-el-hanout, ook een hele lekkere soep voor wat heerijk comfortfood op de bank of in de tuin.

Dit heb je nodig:

  • 200 g rode linzen
  • 1 flespompoen
  • 6 rode uien
  • 5 tenen knoflook
  • 3 el currykruiden van the green gypsy
  • 5 takjes tijm
  • 1,5 l water
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Schil de pompoen en snijd deze daarna in stukjes van 2×2 cm.聽 Maak de uien schoon en snijd deze in blokjes van 1×1 cm. Maak hierna de teentjes knoflook schoon en snijd deze fijn.
  • Verhit een grote pan met een scheutje zonnebloemolie en bak hierna de knoflook met de ui een paar minuutjes op middelgroot vuur tot alle geuren goed vrijkomen. Voeg de pompoen toe en bak alles nog zo’n 5 minuutjes aan, roer goed zodat het niet aankoekt. Doe聽daarna de currykruiden erbij en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg het water, de linzen en ook de tijm toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 45 minuten zachtjes pruttelen.  Als het goed is valt hierna de pompoen uit elkaar en zijn de linzen hierna mooi zacht. Breng de rode linzensoep op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
rode linzensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *