Hoofdgerechten met vis, Recepten

Risotto met spinazie, spek en een gebakken visje

Risotto met spinazie, spek en een gebakken visje is een chique hoofdgerecht, maar dat wilt niet zeggen dat jij dit niet in een handomdraai op tafel tovert! Oké, het heeft een beetje geduld nodig en wat zorgvuldigheid maar het is zéker niet onmogelijk. Er zijn maar 2 pannetjes nodig voor dit gerecht met risotto dus… Hup, de keuken in! 🙂 🙂

Hoofdgerecht met vis
Aantal personen: 4 pers

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 100 g katenspek
  • 400 g spinazie
  • 200 g risottorijst
  • water
  • bouillonpoeder
  • Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • viskruiden
  • visfilet (cheapass tilapia of goede kwaliteit kabeljauw, kies maar 🙂 )
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de katenspek in reepjes. Zet de ui, knoflook en het spek aan in een beetje zonnebloemolie. Voeg de rijst toe en zet het nog 2 minuutjes aan. Voeg wat water toe en voeg steeds beetje bij beetje wat toe tot het weer opgenomen is. Doe niet teveel, anders heb je kans dat het al gaar is en je een soort soep overhoud.
  2. Ondertussen dat je met de risotto bezig bent verwarm je een koekenpan met een beetje olie. Kluts 1 ei en scheid het tweede ei. Houd het eiwit van ei 2 apart maar doe de eidooier van ei 2 bij heel ei 1. Bak het mengsel in een paar minuutjes tot een mooi gebakken eitje en schep het daarna uit de pan. Snijd het eitje in reepjes.
  3. Oké, nu beginnen we aan het visje. Vergeet ondertussen niet de risotto af en toe door te roeren en te proeven of het al bijna gaar is, de korrel moet mooi beetgaar zijn. Pak 3 bakjes; 1 met bloem, 1 met het eiwit en de ander met wat paneermeel gemengd met wat viskruiden. Haal de stukjes vis eerst door de bloem, klop het even af en haal het dan door het eiwit. Eindig door het door het paneelmeel te halen. Verhit het pannetje waar je het eitje in hebt gebakken opnieuw met wat olie en bak de visjes hierin, voeg eventueel wat bakboter toe voor de smaak. Hoelang het visje moet bakken hangt af van de dikte maar het zal ongeveer 5 minuutjes zijn.
  4. Als het goed is, is het visje nu gaar, het eitje ligt klaar en de risotto is ook zo goed als klaar. Alles opscheppen en eet smakelijk! 🙂

risotto

2 thoughts on “Risotto met spinazie, spek en een gebakken visje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *