Hotspots, Leiden

In den bierbengel

Waar te vinden:
Adress: Langebrug 71, 2311 TJ, Leiden
Telefoonnummer: 071 5148056
Website: www.indenbierbengel.nl

restaurant revieuw in den bierbengel in leiden

Op 2 juli, de dag voor mijn 19e verjaardag, ben ik bij In den bierbengel in Leiden wezen eten. Via vakantieveilingen hadden we een bon voor een 3 gangen diner. In den bierbengel ligt vlak bij de Pieterskerk in Leiden. Het heeft geen terras maar binnen hebben ze plek voor ongeveer 40 couverts. Met de bon die we hadden mochten we 3 gangen uit de menukaart kiezen. Bij sommige gerechten kwam er een toeslag van de prijs bij, maar bij de meeste gerechten niet.

Als voorgerecht nam ik gegrilde gamba’s met een salade van perzik en een dille-dressing, mijn tafelgenoot nam een gevolgeltebouillon met lente ui. Ik kreeg 5 gamba’s, wat ik als voorgerecht portie erg veel vind. Hoe ze hier nog aan kunnen verdienen weet ik niet, maar het was lekker dus mij hoorde je niet klagen! Tafelgenootje ging als hoofdgerecht voor varkenshaas. Deze was gevuld met een pistachenoten pesto en werd geserveerd met een saus van rode port. Ik nam eendenborst met mangocompote. De eendenborst was niet zo knapperig op de huid gebakken als ik had gehoopt, maar verder was het lekker. De mango erbij vond ik erg lekker. Bij beide gerechten zaten wat groentes op het bord en we kregen er een schaaltje patat met mayo bij. Voor het dessert kregen we opnieuw de menukaart. Ik koos de limoen-merenguetaart met frambozenijs. De merengue was dikker dan de limoenlaag waardoor ik het best zoet vond, maar met het frambozenijs en de slagroom werd het wel gecompenseerd.

Op een paar op- en aanmerkingen na hebben we lekker gegeten. De porties waren allemaal vrij groot, en na 3 gangen zat je dan ook echt vol. Het is niet te vergelijken met een sterrenzaak. De opmaak is best grof, maar het is een gezellig zaakje om met vrienden of familie wat te eten.

2

2 thoughts on “In den bierbengel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *