Recepten, Soepen& salades

PREP Salade met witlof en fruit

PREP salade met witlof en fruit. PREP? Er zullen nu vast een paar van jullie denken dat ik een typfout heb gemaakt.. Maar nee.. PREP! Maaltijden preppen klinkt onwijs stoer maar eigenlijk is het het voorbereiden van maaltijden om ze mee te nemen of om gewoon meteen te kunnen eten. Het woord PREP komt van prepare, dat klinkt vast al een stuk bekender. πŸ˜‰

Ik had altijd bewondering voor mensen die hele dagen aan eten konden klaarzetten maar eigenlijk was ik er in kleine mate al mee bezig. Zo maak ik mijn ontbijt altijd de avond van tevoren zodat ik wat langer kan uitslapen. Nu ik een paar keer per week tot een uur of 8 werk en daarna nog moet rijzen en eten is het eten af en toe een ramp. Mijn moeder kookt regelmatig 2 keer en de avonden dat ik een broodje ei eet zijn niet meer op 1 hand te tellen. πŸ™‚

Deze salade is makkelijk mee te nemen en super gezond, ideaal voor mij. Super simpel in elkaar te flansen en wanneer je het nodig hebt haal je het zo tevoorschijn. Mocht je het wat vullender willen kan je er wat krieltjes doorheen doen of het met wat brood eten. Ik eet echter overdag al zat koolhydraten en merk dat ik dit bij het avondeten niet meer echt nodig heb maar.. Het is dus een optie!

Salade
Aantal personen:Β 24541047-chef-hats-collection-cartoon-vector-illustration1

Dit heb je nodig:

 • 1 el mayonaise
 • 2 el water
 • 2 stronkjes witlof
 • 1 kleine appel
 • handje druiven
 • 1 granaatappel
 • kwart komkommer

Zo maak je het:

 1. Zet alvast een bakje klaar waarin je de salade mee wilt nemen. Mijn bakje bevat 3 vakjes waardoor ik de dressing apart doe. Wanneer je dit niet hebt kun je het ook samen doen of de dressing in een klein flesje meenemen. Het lijkt me iets verser om het apart te doen maar ieder z’n eigen idee natuurlijk. Snijd de witlofstronkjes in vieren en verwijder de kern. Snij hierna de witlof fijn en verdeel het over het bakje.
 2. Snijd de komkommer in stukjes, de druiven doormidden en snijd de appel in stukjes of plakjes (laat het klokhuis natuurlijk weg πŸ™‚ ).
 3. Maak de granaatappel schoon door het eerst doormidden te snijden en hierna in kwarten. Als je een bakje water pakt en het onder water schoonmaakt spat het sap niet alle kanten op. Je kunt de pitjes uit de zaadlijsten halen en als je dit trucje met het water gebruikt is er niks aan de hand.
 4. Meng de mayonaise met het water en gebruik dit als dressing. De salade is klaar om mee te nemen, veel PREP- plezier! πŸ™‚

prep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *