Brood, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Plaattaart met groene asperges, doperwt en cherrytomaat

 Plaattaart met groene asperges, doperwt en cherrytomaat, hmm! Een echt lentegerecht. Toen ik een bos groene asperges meenam uit de supermarkt wist ik al dat ik er iets mee wou maken waarmee de asperge écht in zijn recht kwam. Niet fijngesneden door een pasta maar dat je die mooie groenten echt goed kon zien. Met deze plaattaart met groene asperges is het gelukt. Door de asperges heel te laten stralen deze asperges van je bord. De cherrytomaatjes geven een mooi contrast qua kleur en smaken lekker fris en de diepvries doperwten waren eigenlijk gewoon een goedkope vulling maar bleken er toch verrassend lekker bij te smaken. Je kunt dit als diner eten, als lunch of makkelijk meenemen wanneer je op stap gaat en een picknick meeneemt.

plaattaart met groene asperges

Hoofgerecht zonder vlees, lunch
Aantal pers: 

  • 1 bos groene asperges
  • 300 g diepvries doperwten
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 200 g cottage cheese
  • 1 el zongedroogde tomaten tapenade
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 g)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een pan met ruim water op om de asperges in te blancheren. Breng het water aan de kook. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Prik met een vork veel gaatjes in het bladerdeeg, zo voorkom je dat het gaat rijzen. Vouw de randjes blader ongeveer 1 cm naar binnen en druk het aan zodat je randen aan de zijkant hebt.
  2. Snijd ongeveer 2/3 cm van de onderkant van de asperges af, dit is erg hard. Wanneer het water kookt blancheer je de asperges 4 minuten. Giet het daarna af en spoel het meteen met koud water, zo blijven ze mooi groen. Meng de cottage cheese met de tomaten tapenade en snijd de cherrytomaatjes doormidden.
  3. Verdeel de tomaten-cottage cheese over het bladerdeeg. Begin hierna lagen met de groentes te maken. Eerst 3 asperges naast elkaar, dan een rijtje cherrytomaatjes, dan wat diepvrieserwtjes en ga zo maar door tot de plaattaart helemaal bekleed is.
  4. Bak de plaattaart met groene asperges af. Zet eerste een wekker voor 20 minuten, kijk dan hoe het eruit ziet, draai de plaat om (voorkant word dus achterkant) en bak het dan nog ongeveer 10 minuten af. Eet smakelijk!plaattaart met groene asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *